IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: Dva minuta, druže… (foto, video)

Briljirao je u ponižavanju Crne Gore. Čak i kad bi i najpomniji posmatrač pomislio kako ne može gore, umio je da iznenadi.

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, srijeda, 01. 11. 2023… 10: 18… ŽELJKO Vukmirović: Dva minuta, druže… (foto, video)

Stvari kojih se sjetio i koje je izveo, uz neviđenu indoletnost, aroganciju i umišljenost, predstavljaće apsolutnu dominaciju u svijetu kojeg bi tek neka teška naivčina olako i površno mogla da imenuje kao pokvarenluk. Ismijavan i po liku i po djelu, narugao se cijeloj Crnoj Gori. I probio je sve plafone.

Bilo je dovoljno dva minuta. Od 08.30 do 08.32. Toliko je trajala primopredaja premijerske dužnosti. Bez spektakla. Čak ni mrvice. Bez naročitih riječi. Samo jedna fotka, bezlični osmjeh za uspomenu i malo osvrtanja po izlasku na ulicu, prije konačnog odlaska.

piše: Željko Vukmirović

Istaknuta je bila samo još pozornost obezbjeđenja u ispraćaju bivšeg premijera.

Ona neprolazna premijerska šteta koja je počinjena do tog vremenskog roka, baš kao i priređen brisani prostor za nastavak te štete, još dobar komad vremena će igrati po našim životima. To nam ne gine. Nema utjehe.

Iako, sve je veoma jednostavno. Ne postoji dovoljno precizna kvalifikacija koja bi do tančina opisala politički angažman Dritana Abazovića. Uvrijedljivost ne pomaže. Već su probali mnogi. I ne ide. Uvijek nedostaje još nešto, uvijek ima bar još malo mjesta za neki dodatak. Pokušalo se sa promocijom od najvećeg izdajnika preko najvećeg izroda do raznih opcija bezobzirnog fukarluka. Svašta je rečeno. Džaba priča.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Direktor Rudnika uglja ne umije da otvori vrata, a zna da za sedam mjeseci zaposli 423 osobe (video)

Abazović se do posljednje prilike svog premijerskog staža histerično nametao Crnoj Gori, ovoga puta u sali najvišeg zakonodavnog državnog zdanja, optužujući i izgovarajući nebuloze iritantno povišenim glasom i tezama nepojmljivim razumnom poimanju stvarnosti, tradicionalno granajući rukama, neskriveno užasnut pred nadolazećim gubitkom moći.

Briljirao je u ponižavanju Crne Gore. Čak i kad bi i najpomniji posmatrač pomislio kako ne može gore, umio je da iznenadi. Stvari kojih se sjetio i koje je izveo, uz neviđenu indoletnost, aroganciju i umišljenost, predstavljaće apsolutnu dominaciju u svijetu kojeg bi tek neka teška naivčina olako i površno mogla da imenuje kao pokvarenluk. Ismijavan i po liku i po djelu, narugao se cijeloj Crnoj Gori. I probio je sve plafone.

Nekada je na teritoriji ovog regiona za sranje i pišanje u javno određenom prostoru važila cijena “dva dinara, druže”. Nakon vremenskog perioda u trajanju od tri godine u kojem je svojim prisustvom davao legitimitet bespoštednom uništavanju Crne Gore bilo je dovoljno samo par mučnih minuta za zvanični kraj te priče. I to onih minuta lišenih dostojanstva.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: O elitnom turizmu i drugim nemanima... (foto)

Samo dva minuta, druže…

BONUS VIDEO: Riblja Čorba Dva dinara druže Tekst HD

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more