IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GOVOR mržnje postaje službeni jezik u Crnoj Gori… (foto)

Fakultet za crnogorski jezik i književnost i Crnogorski PEN centar najoštrije osuđuju ogavne poruke koje su upućene poslanici Aleksandri Vuković Kuč i poziva vlast da razriješi dužnosti svoje funkcionere koji su u tome učestvovali te tužiteljku Šišević da i ovoga puta pokaže ažurnost koju je pokazala kad je štitila Crkvu Srbije od istine koju je o njoj izrekao istoričar Boban Batrićević.

“Društveni ambijent koji su kreirali fašistički oslobodioci nakon 75-godišnjega ropstva pod antifašizmom više nije ambijent u kojemu se može slobodno živjeti, govoriti i djelovati.  Da je tako, uvjerili smo se nebrojeno puta kad su vlasti i njihove medijske poluge moći targetirale i linčovale svoje kritičare iz redova pisaca, intelektualaca, novinara, građanskih aktivista”, navode u saopštenju.

Kako su istakli, kreiranje takvoga ambijenta ne bi bilo moguće bez apsolutne posvećenosti pseudoevropskih i pseudograđanskih partija, u prvome redu Abazovićeve Ure.

Čitaj još:   BRANISLAV Nenezić: Poslanički klub PES- a potvrdio da je ANDRIJA Mandić, gazda parlamentarne većine... (foto)

“Krijući se iza politike tobožnjega prevazilaženja podjela i politike pomirenja, te su partije stvorile ambijent u kome buja mržnja prema svima koji se usuđuju kritikovati velikosrpski projekat Aleksandra Vučića.

Posljednji slučaj koji se tiče sramnih i neljudskih poruka upućenih poslanici Aleksandri Vuković, a iza kojih, stoje i pojedini funkcioneri nove vlasti, što ne prezaju svoju neljudsku mržnju uputiti ni novome životu koji gđa Vuković nosi, tužni su pokazatelj metastaze govora mržnje u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more