IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Kasim ZORANIĆ, tvrdi da su “DRAŠKOVI sinovi” Emira BJELAKA, natjerali da sve demantuje- “ONI LEDE KRV U ŽILAMA”… (foto, video)

Javnost u Novom Pazaru (Srbija) ostala je šokirana kada se prije nekoliko dana u javnosti pojavio snimak tiktokera Emira Bjelaka.

Na snimku se vidi kako muškarac tuče Bjelaka i psuje dok on zapomaže.

  • Nemojte, molim vas! Neću više, tako mi mrtve majke. Neću nikad više, duše mi mrtve majke – govorio je tiktoker i molio za milost.
  • Nećeš više srpsku majku. Ko te je platio? – prodarao se muškarac koji ga je tukao.
  • Nije niko– pravdao se tiktoker.

Snimak dolazi  u javnost nakon što je Bjelak na društvenoj mreži TikTok, gdje ga prati više od 5.000 korisnika, ranije u video snimku uživo vrijeđao ženu nakon čega je pjevao, igrao i pokazivao rukama dvoglavog orla.

Nakon što je jedna od korisnica napisala: „Dečko, imaj poštovanja za sve nacije“, on je žustro reagirai odgovorio: „Slavice, mrš u … N**ušiš se banane… Albanske zastave. Ti meni da kažeš – kazao je.

No, ono što je uslijedilo bio je dodatni šok za tamošnju javnost jer se pojavio snimak iz jednog od kafića u čijem WC-u muškarci tuku Bjelaka, a sve navodno zbog uvreda koje je iznio u live prenosu ranije i pokazivanja dvoglavog orla što je pojedince iznerviralo.

Svi oni koji su gledali snimak ostali su zgroženi, ali tu nije bio kraj.

Kada je Bjelak vidio reakcije javnosti te da to nije „prošlo ispod radara“ odlučio se obratiti javnosti i reći kako je sve bila šala te da je video nasilja nastao u humorističnom kontekstu.

  • Ljudi, ja bih vas zamolio da ne širite neistinu. Taj snimak što je izašao to smo uradili zbog šale. Nisu me prebili, daleko bilo. Niko me nije ni takao, što možete i da vidite, nema ništa na meni – istakao je Emir.

Njegov istup pogledajte OVDJE.

  • Krivično djelo „ponižavanje žrtve“ kao i još krivičnih djela koje je napravio jučer Namanja Miković poznat kao Draškov sin sa Icom Milivojevićem koji je poznat da se druži sa osobama krimogene prošlosti. „Ponižavanje žrtve“, te još jedno krivično djelo to što su natjerali Bjelaka da se pod strahom javno obrati javnosti preko TikToka, da priča da mu nije ništa, te da je sve izmišljeno i na samom snimku se vidi sudbina, a na prvom snimku se vidi Bjelakova zabrinutost, dalja njegova sudbina, a na prvom snimku koji su napravili u WC- u vidi se da iz Bjelaka kulja strah, očaj, vapaj. Bjelak u strahu od posljedica, misli da će imati problema, jer msli da Nemanja i Ivica imaju vezu u pravosuđu –  kaže Zoranić za Hayat.ba.
Čitaj još:   Srpski glumac šokirao sve redom: ''Stavio bih Berlinski zid između nas i Hrvata, da se više ne sretnemo'' (foto, video)

Dodaje da je Bjelak odrastao bez jednog roditelji i nema jaka porodična leđa da ga zaštiti te da zbog toga demantuje sam sebe i ono što je viđeno u snimku na kojem ga ozbiljno tuku.

  • To su Draškovi sinovi koji lede krv u žilama, a samim druženjem s pojedinim čuvarima javnog reda ulivaju strah u kosti Bošnjacima i Srbima i ovaj slučaj nema primjesa nacionalnog jer su to ulične kabadahije koje mogu sutra da budu njihove žrtve i Srbi i Bošnjaci kao što su bili u p roteklom vremenu.

BJELAK ZAVRŠIO U PRITVORU

U cijeli slučaj uključile su se i pravosudne institucije te je Bjelak po naredbi Tužilaštva za visokotehnološki kriminal priveli Bjelaka u pritvoru zbog sumnje da je putem objave na društvenim mrežama širio govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj i rasnoj osnovi.

Emiru je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, javljaju tamošnji mediji.

Taj period će biti iskorišten za dalju istragu i prikupljanje dokaza koji bi mogli dovesti do formalnih optužbi.

Iako ovaj događaj nije prijavljen policiji, pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru su odmah po saznanju da on postoji, preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i obavili razgovor sa I. M. i Emirom, koji su tvrdili da su se dogovorili da ovu tuču insceniraju i to objave na društvenim mrežama.

(E.F.)

ZORANIĆ: BJELAKA SU NATJERALI DA DEMANTUJE

Unatoč tome što je Bjelak demantirao da se radi o ozbiljnom nasilju drugi su ostali pri stavu da snimak nije nastao u svrhe humora.

Kasim Zoranić, zastupnik u Skupštini Grada Novi Pazar ispred Sandžačke demokratske partije u razgovoru za Hayat.ba tvrdi kako ono što je izneseno u medijima ne odgovara stvarnosti.

  • Ovo je ponižavanje žrtve i još nekih krivičnih djela jer su natjerali da se Bjelak javno obrati da priča da mu nije ništa, a na snimku koji su napravili u WC-u vidi se da iz Bjelaka kulja strah. Ali bez obzira što je Bjelak Bošnjak, danas Bošnjak sutra Srbin, takva je to ekipa oko Draškovih sinova.
Čitaj još:   NOVI PAZAR: Berbernica dodatno urušena, oštećena fasada Arap džamije...

Zoranić tvrdi da su na snimku Nemanja M. i Igor M. poznatiji kao Draškovi sinovi koji u čaršiji „lede krv u žilama“.

  • Ovaj dečko (op.a. Emir Bjelak) zna da oni koji primjenjuju zakon neće ga zaštititi i da će ga Draškovi sinovi pobijediti na sudu, znači više mu je izvjesno da umre nego da njima bude suđeno po zakonu a Tužilaštvo je prvi policajac u gradu i da čekamo njihov potez. Tužilaštvo treba da napravi prvi potez, znajući Draškove sinove i ponašanje Ice policajca – tvrdi Zoranić.

BJELAK ODRASTAO BEZ RODITELJA, I NEMA JAKA LEĐA

Dodaje da se radi o ponižavanju žrtve i još nekih krivičnih djela što su natjerali da se Bjelak javno obrati da priča da mu nije ništa a na snimku koji su napravili u WC vidi se strah.

izvor: hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more