IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVO IZNENAĐENJE U NOVEMBRU: Promjenjivo vrijeme s kišom uz pad temperatura, nas očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavće i tokom ove sedmice…

SARAJEVO Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 07. 11. 2023… 06: 39… NOVO IZNENAĐENJE U NOVEMBRU: Promjenjivo vrijeme s kišom uz pad temperatura, nas očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavće u Bosni i Hercegovini tokom ove sedmice, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH,

Od 13. do 20. novembra jutarnje temperature kretaće se između nula i šest stepeni, a maksimalne između četiri do devet, u Hercegovini do 12 stepeni Celzijusa…

Prema srednjoročnoj prognozi više padavina prognozira se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje.

“Nešto stabilnije vremenske prilike moguće se u četvrtak, kada u centralnim i sjevernim područjima, naročito u kotilnama može biti magle i niske oblačnosti. I dalje će se zadržati nešto toplije vrijeme u odnosu na prosjek za ovo doba godine. U četvrtak, u jutranjim satima na visoravnima moguća je pojava mraza”, navode iz FHMZ-a.

Minimalne temperature zraka variraće od tri do devet stepeni u Bosni, na području Hercegovine od sedam do 12 stepeni Celzijusa. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 12 do 17 stepeni u Bosni. Na jugu zemlje i do 19 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   MILOJKO Spajić: Imamo većinu, ALEKSA Bečić na čelu Skupštine Crne Gore, ZBCG neće biti dio Vlade... (foto, video)

“Promjenjivo vrijeme uz kišu izgledno je i u periodu od 13. do 20. novembra. Prema trenutnim raspoloživim modelima, u ovom periodu očekuje se i pad temperature zraka”, navodi se u srednjoročnoj prognozi FHMZ- a.

Jutarnje temperature kretaće se između nula i šest stepeni. Maksimalne očekivane temperature variraće između četiri do devet, u Hercegovini do 12 stepeni Celzijusa.

utorak, 07.11.2023. godine
Opšta slika će se poboljšati. Stabilno i sunčanije vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. U Hercegovini i na jugozapadu, ne suviše jake padavine, povremeno će remetiti osjet ugode. Sa noćnim satima dodatno proljepšanje u cijeloj zemlji.

srijeda, 08.11.2023. godine
Opšta slika će biti ljepša u prvom dijelu dana. Sa poslijepodnevnim i noćnim satima negativni uticaj vremenskih prilika biće sve izraženiji. Kod osjetljivih osoba postepeno će se pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima…

Čitaj još:   Vučić "SRBIJA NEĆE RATOVATI": Garantujemo mir u regionu, Komšiću nismo odgovorili jer ne želimo ulaziti u sukobe... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more