IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDREJ Nikolaidis: Crna Gora voljom vlastitih građana ide unazad, naš problem je što ANDRIJA Mandić nije neprihvatljiv građanima i partijama… (foto)

On navodi da Crna Gora, voljom vlastitih građana, ide unatrag. Komentarišući najavljeni popis, Nikolaidis kaže da je antipopisna kampanja neubjedljiva.

Ne iznenađuje što se nijedan predstavnik SAD i EU nije pojavio na prijemu kod predsjednika Skupštine Andrije Mandića jer su već saopštili da nije njihov partner, navodi Nikolaidis.

Ipak, naglašava da ga ne bi iznenadilo da se za godinu pojave.

”Naš problem je i to što Mandić nije neprihvatljiv ni političkim partijama u Crnoj Gori. Mi smo i od DPS-a u predsjedničkoj kampanji čuli da njima Andrija Mandić i DF nijesu neprihvatljivi. Evo vidimo da nijesu neprihvatljivi ni Spajiću. Milatović je praktično poginuo junački braneći interese Mandića i gurajući ga u Vladu “, navodi Mandić.

I dok je Mandić već prihvatljiv predstavnicima albanskog naroda, nakon narednih izbora, biće i predstavnicima bošnjačkog, uvjeren je Nikolaidis.

Dodaje da to što sa njim gotovo svako želi u koaliciju govori da nema vrijednosti, već samo interesa. Nikolaidis je saglasan sa ocjenama da je cilj popisa Crnu Goru prikazati kao dio srpskog sveta i navodi da je kampanja protiv takovog popisa neubjedljiva.

Čitaj još:   Nikolaidis: CRNA GORA DANAS JE REVIJA KUPAĆIH KOSTIMA NA NUDISTIČKOJ PLAŽI

”Da li vama ovo što gledamo na crnogorskoj političkoj sceni djeluje kao ozbiljna anti-popisna kampanja. Jedva da vidim da postoji kampanja za bojkot popisa, a kamoli da vidim jednu agresivnu koja može rezultirati bilo kakvim uspjehom. Ovo kako se sad stvari kreću vodi ka neuspješnom bojkotu“, dodaje on.

Crna Gora ide unazad prije svega voljom vlastitih građana i da su oni odlučivali danas ne bi bili ni dio NATO-a, kaže Nikolaidis. 

”Želja građana Crne Gore da uđe u Evropsku uniju nipošto ne znači želju da budu prihvaćene vrijednosti EU, nego građani to vide kao šansu da bolje žive, što je apsolutno legitimno, ali nije legitimno to tumačiti kao istinsku privrženost evropskim vrijednostima…

Uostalom u kakve vrijednosti vjeruju građani Crne Gore imali smo priliku vidjeti nedavno u nekoliko anketa. I to svakako nijesu evropske, već prije evro-azijske vrijednosti“, kaže on.

Svakodnevno se pokazuje da Crna Gora nije antifašističko i građansko društvo i oni koji bi trebalo da ih ponude, nemaju odgovore na te izazove, poručio je Nikolaidis.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Crna Gora se vratila korijenima- Andrija MANDIĆ je preobraćen, Jakov MILATOIVIĆ je imao viziju i opisao je u... (foto) 

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more