IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: ANDRIJI Raju MANDIĆU, iz Evrope nema ko da dođe… (foto)

Na prijem povodom obilježavanja 117 godina parlamentarizma u Crnoj Gori, domaćinu i trenutnom predsjedniku crnogorske Skupštine Raju Evropi je od poznatih došao samo njegov Milanče.

PODGORICA: Crna Gora. Kolumne, vijesti, nedelja, 12. 11. 2023… 09: 09… ŽELJKO Vukmirović: ANDRIJI Raju MANDIĆU, iz Evrope nema ko da dođe… (foto)

Svi ostali, uključujući par popova srpske crkve, nekoliko predstavnika partije Demokrata i sličnih krpelja, bili su tu tek prepoznati da ga svojom pojavom podsjete kako će dobro i bez imalo ustručavanja naplatiti njegovu na sto jada stečenu predsjedničku funkciju.

piše: Željko Vukmirović

Vjerovatno nije strašno kad ti niko ne dođe na rođendan. Vjerovatno nije strašno ni kad ti niko ne dođe na dugo najavljivanu slavljeničku žurku. Vjerovatno nije strašno ni kad ti niko ne odgovara na pozive i poruke koje mu upućuješ. Vjerovatno ima ljudi koji su navikli da budu poraženi.

Najvjerovatnije je, ipak, da ako si predsjednik Skupštine, pa ti niko ne dođe na prijem na kojem je red da ti budeš glavni, predstavlja težak blam i rijetko viđen politički horor sa kojim i najveći gubitnik teško da može da se nosi. Mada, ako si već stvarno najveći gubitnik, a još i tokom karijere poražen nebrojeno puta pa ti jedan blam više i ne znači puno, vjerovatno je da s tim i nemaš naročitih problema.

Čitaj još:   DPS: MILO Đukanović podnosi ostavku, v.d. predsjednika biće Danijel Živković... (foto, video)

Na prijem povodom obilježavanja 117 godina parlamentarizma u Crnoj Gori, domaćinu i trenutnom predsjedniku crnogorske Skupštine Raju Evropi je od poznatih došao samo njegov Milanče.

Svi ostali, uključujući nešto popova srpske crkve, nekoliko predstavnika partije Demokrata i sličnih krpelja, bili su tu tek prepoznati da ga svojom pojavom podsjete kako će dobro i bez imalo ustručavanja naplatiti njegovu na sto jada stečenu predsjedničku funkciju.

Diplomate zapadnih zemalja ignorisale su ovaj skup. Takođe bez imalo ustručavanja. Tek da produkcija Raja Evrope, prekuvana u tuđim kuhinjama, sretne svoj skučeni prostor kretanja za plasman prosrpskih i proruskih ideja. Nejestiva stvar.

Znao je Rajo Evropa da nije lako biti Rajo Evropa. Imao je čak protekle nedjelje i tremu, pa je svoju predsjedničku funkciju vježbao pred praznom salom. I shodno poziciji autoritativno donio odluke mimo Ustava i Poslovnika.  

Ipak, ispalo je da je nešto kasnije samo bez naročitog autoriteta povukao akte koje je pred praznom salom promovisao. Kao, tehnička greška. Taman da pošten svijet pomisli kako nije ni počeo, a već se po uzoru na bivšeg premijera poziva na tehničko pravo. Znate već, nekome tehnički mandat, nekome tehnička greška.

Nijanse su u pitanju. Sve ostalo je isto. I biće kao i u protekle tri godine iste gnjavaže, istih opskurnih likova, istog manira urušavanja države. A i uljezi će biti isti. Biće isti i epilog uvažavanja političara u vlasti.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: "Diskriminacija se isplati", kod srpske crkve to ide organizovano, pažljivo i smišljeno... (foto)

Dok svijet skreće pogled od ovakve Crne Gore.

I predsjedniku Parlamenta Raju Evropi nema ko da dođe.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more