IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BLAMAŽA- BH VLASTI, OPET ZAKAZALE: VIJEĆE MINISTARA, NIJE DONIJELO ODLUKU O ULASKU PALESTINSKIH DRŽAVLJANA U BIH- Srpski ministri nisu glasali… (foto)

Završena je telefonska sjednica Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na kojoj se odlučivalo o odobravanju ulaska u našu zemlju, pod posebnim uvjetima državljanima Palestine koji su srodnici državljana BiH…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19. 11. 2023… 0:0 39… BLAMAŽA- BH VLASTI, OPET ZAKAZALE: VIJEĆE MINISTARA, NIJE DONIJELO ODLUKU O ULASKU PALESTINSKIH DRŽAVLJANA U BIH- Srpski ministri nisu glasali… (foto)

Za predloženu odluku glasalo je 7 ministara, dok srpski ministri u Vijeću ministara BiH nisu glasali. To znači da odluka nije prošlai da će 30 državljana Palestine koji su bliži srodnici bh. državljana evakuisanih iz Gaze morati ostati u Kairu, piše Istraga.

Za predloženu odluku glasalo je 7 ministara, dok srpski ministri u Vijeću ministara BiH nisu glasali…

Kako saznajemo, odluka nije donesena. Niko od ministara iz RS-a nije glasao ‘Za’

Sjednica je počela nešto iza 17 sati i očekivalo se da glasanje bude u 18 sati. Međutim, ono je prolongirano za 20 sati i 30 minuta. Za odluku su trebali glasati svi ministri, ali se to nije desilo.

Čitaj još:   UŽAS U BERLINU- SRBIN SNIMIO SVOJE SAMOUBISTVO: Uživo emitovao, kako skače sa 12. sprata zgrade... (foto)

Za to vrijeme bh. građani i njihovi srodnici koji su evakuirani iz Gaze u neizvjesnosti čekaju u Kairu.

Evakuacija se mogla i morala se puno organizovanije i odgovornije uraditi, sistem i bh. vlasti opet su zakazali.

Podsjetimo, četrdeset dana od početka rata u Gazi, bh. vlasti su uspjele, uz pomoć Katara, evakuisati 47 osoba iz Gaze. U pitanju su državljani BiH i njihovi srodnici. Svi oni su, preko graničnog prijelaza Rafah, prebačeni u Egipat gdje se trenutno i nalaze. Prvobitno je bilo planirano da samo 17 osoba koje imaju bh. državljanstvo bude prebačeno u BiH.

IZVOR (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more