IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao Njemačku da radi na oslobađanju Palestinaca koje drži Izrael… (foto, video)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je boravio u jednodnevnoj službenoj posjeti Berlinu, gdje se sastao s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19. 11. 2023… 12 39… ISTANBUL: Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao Njemačku da radi na oslobađanju Palestinaca koje drži Izrael… (foto)

“Kao Njemačka, poduzmite korake da ih oslobodite. Mi ćemo se potruditi za one koje Hamas trenutno drži”, rekao je Erdogan, obraćajući se danas na 62. generalnoj skupštini Nacionalne turske studentske unije.

Erdogan pozvao Njemačku da radi na oslobađanju Palestinaca koje drži Izrael

 Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u subotu je pozvao Njemačku da poduzme korake za oslobađanje hiljada Palestinaca u izraelskim zatvorima, javlja Anadolu.

“Kao Njemačka, poduzmite korake da ih oslobodite. Mi ćemo se potruditi za one koje Hamas trenutno drži”, rekao je Erdogan, obraćajući se danas na 62. generalnoj skupštini Nacionalne turske studentske unije.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Ujutru za jakne, poslije podne majica, sunčano 28 stepeni C...

Erdogan je jučer boravio u jednodnevnoj službenoj posjeti Berlinu, gdje se sastao s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom.

Hamas je napao dijelove Izraela 7. oktobra i odveli izraelske taoce u enklavu.

Izrael je nakon toga nastavio svoje zračne i kopnene napade na Gazu, ubivši najmanje 12.000 Palestinaca. Službeni broj mrtvih u Izraelu iznosi oko 1.200.

Hiljade zgrada uključujući bolnice, džamije i crkve, također su oštećene ili uništene.

U međuvremenu, Izrael drži hljade palestinskih zatvorenika u administrativnom pritvoru, bez prava na suđenje.

BONUS VIDEO: Turska predlože da s Njemačkom radi na primirju u Gazi

izvor iBalkan.net/ agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more