Vijesti

KIŠA ĆE PREĆI U SNIJEG: Promjenljivo vrijeme uz periode sunca, PADAVINA i pljuskova… (foto)

Danas se očekuje pretežno vedro vrijeme. uz postepeno naoblačenje tokom dana… na Bjelašnici jutros minus devet stepeni Celzijusa, od utorka snijeg u višim područjima… najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19. 11. 2023… 09 39… KIŠA ĆE PREĆI U SNIJEG: Promjenljivo vrijeme uz periode sunca, PADAVINA i pljuskova… (foto)

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje je izmjereno minus devet stepeni Celzijusa.

U Bugojnu i na Sokocu minus pet, na Ivan Sedlu, u Livnu, Tuzli i Zenici minus tri, Banjoj Luci, Sanskom Mostu, Sarajevu, Širokom Brijegu i Srebrenici minus dva, Bihaću i Prijedoru minus jedan, Bijeljini nula, Doboju jedan, Trebinju tri, Mostaru pet i Neumu šest stepeni.

“Danas većinom umjereno oblačno. Po Bosni prolazno će biti i pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti na području Krajine ili sjeveru Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak, oblačno u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne tokom dana postepeno će se naoblačiti. Kiša se očekuje u noći na utorak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 15 stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Na planinama će padati snijeg. U Hercegovini jugo prije podne. Temperatura zraka većinom između pet i deset, na jugu do 14 stepeni. Od poslijepodnevnih sati temperatura zraka će opadati.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U poslijepodnevnim i večernjim satima i u nizinama može padati slab snijeg. U Hercegovini kiša prije podne, na planinama će padati snijeg. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U četvrtak, u ranim jutarnjim satima lokalno u Bosni može padati slab snijeg. U većem dijelu zemlje oblačno prije podne uz postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U centralnim i istočnim područjima može se zadržati niska naoblaka cijeli dan.

Najviše sunčanog vremena će biti na jugu zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu do 12 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Horor na NBG: BJEŽALA KRVAVA…” Komšije otkrile detalje zločina i zašto je Lela došla u stan na Novom Beogradu… (foto, video)

Nikola Lazarević počinio je zločin jučer popodne kada je prvobitno došao u stan njegove emotivne…

2 sata ago

Draško ĐURANOVIĆ: Što Vučić neće, Crna Gora mora! (foto)

Rezolucija o genocidu nije prošla! Ne, nema razloga za slavlje ovdašnjih ljubitelja dalaj lame, ,,srpskog…

5 sati ago

ALEKSANDAR Vučić: Nemam poruku za Crnu Goru, ne vidim smisao rezolucije… (foto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je na otvaranju Samita lidera Zapadnog Balkana u Kotoru da…

5 sati ago

BALŠA Knežević: Amerikanci postigli dogovor sa DF- om i SPC, samo da DPS bude smijenjen… (foto)

Nakon dogovora na relaciji Amerika- DF- SPC, sve je bilo spremno za krvavi scenario u…

6 sati ago

PO ZANIMANJU ”UGROŽENI” SRBIN IZ CRNE GORE: Otkud novac za luksuzni BMW X5– Vladislavu Dajkoviću, trebalo bi mu da štedi 29 godina… (foto)

Vladislav Dajković šef službe za odnose sa građanima u Glavnom gradu i predsjednik političke partije…

6 sati ago

MIODRAG Vlahović: Kolekcionari protestnih nota… (foto)

Ako nastavi ovim tempom, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore će, čak i ako mandat 44.…

6 sati ago

This website uses cookies.