IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DIJASPORA CRNE GORE u Njemačkoj: Bojkotovati popis jer je u režiji izdajničke Vlade sve spremno za prevaru stoljeća… (foto)

U Frankfurtu je održano tradicionalno jesenje druženje crnogorsko-njemackog udruzenja Montenegro-Hessen e.V.

Domaćin druženja je bila predsjednica Nena Kesselman Evans, koja je pozdravila goste riječima Milivoja Đurišića: “Otac mi je govorio učio me od malena da se uvijek čuvat’ mora i voljeti svoja zemlja” te prepustila riječ sekretaru udruženja Nenadu Popoviću koji je takođe pozdravio prisutne, osvrnuo se na društveno-političku situaciju u Crnoj Gori.

“Naglasio je da se moramo svi ujediniti i pomoći rješavanju situacije u državi, onoliko koliko smo u mogućnosti, te naveo neke od ključnih problema kojima se mora dati prioritet”, navodi se u saopštenju.

Druženju je prisustvovala i predsjednica krovne organizacije eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u SR Njemačkoj, Emira M. Ličina sa predstavnicima udruženja MonteKöln iz Kelna. Iz Frankfurta su došli prijatelji udruženja, kako naši tako i njemački državljani, koji već dugi niz godina prate i podržavaju rad ove organizacije.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Zapad ne razumije da SPC pokušava ostvariti projekat "srpskog sveta"

“U zvaničnom dijelu druženja razgovaralo se o situaciji u državi, razmjenjena su mišljenja o teškoj situaciji u našoj zemlji i mogućim aktivnostima udruženja ovdje u Njemačkoj, tako i o aktivnostima usmjerenim prema domovini, te na temu najavljenog popisa stanovništva, oni se priključuju mišljenju svih iskrenih suverenističkih partija u Crnoj Gori: DPS, SDP, LP, SD i nove Crnogorske Evropske Partije, kao i nacionalnih partija Bosnjaka, Hrvata i Albanaca da se popis bojkotuje, jer je u režiji izdajničke Vlade sve spremno za prevaru stoljeća poput onog sa potpisivanjem tzv Temeljnog ugovora sa SPC.

Nakon razgovora na pomenute tema i pozdravnih riječi uslijedilo je druženje članova, prijatelja i saradnika MonteHess udruženja, zaključuje se u saopštenju.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more