Zanimljivosti

ZATIŠJE PRED BURU: Stiže nova promjena vremena, danas oblačno, u petak pada snijeg… (foto)

Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje oblačnosti poslijepodne…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23. 11. 2023… 08 39… ZATIŠJE PRED BURU: Stiže nova promjena vremena, danas oblačno, u petak pada snijeg… (foto)

U jutarnjim satima ponegdje u centralnom, istočnim i zapadnim područjima Bosne slabe padavine. U nizinama kiša ili susnježica, a višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 12, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 °C.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo, javlja Anadolu.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 11 do 16, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni.

četvrtak, 23.11.2023. godine
Biometeorološka prognoza i dalje je relativno nepovoljna. Mada će postepeno biti stabilnije, prohladno vrijeme i veći sadržaj vlage u zraku loše će djelovati na rizične grupe stanovništva, hronične bolesnike, starije osobe i meteoropate, izraženije u dijelu Bosne. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Negativni uticaj vremenskih prilika, djelimično će biti umanjen blagim porastom temperatura zraka. Na jugu malo toplije i ugodnije.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Prema kraju dana i tokom noći kiša širom zemlje. U područjima iznad 1.000 metara očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinama. U sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica ili snijeg. Poslije podne padavine prestaju u Hercegovini, a krajem dana i tokom noći i u većem dijelu Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U Hercegovini i na zapadu Bosne olujni, a u ostatku zemlje, povremeno, jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od – 2 do 4, na jugu do 10, a dnevna od – 1 do 5, na jugu do 8 stepeni.

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjeren do pojačan zapadni i sjeverozapadni. Poslije podne vjetar u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka od – 4 do 0, na jugu do 2, a dnevna od – 2 do 4, na jugu do 8 stepeni Celzijusovih.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

5 minuta ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

1 sat ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

2 sata ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

12 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

12 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

12 sati ago

This website uses cookies.