IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZATIŠJE PRED BURU: Stiže nova promjena vremena, danas oblačno, u petak pada snijeg… (foto)

Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje oblačnosti poslijepodne…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23. 11. 2023… 08 39… ZATIŠJE PRED BURU: Stiže nova promjena vremena, danas oblačno, u petak pada snijeg… (foto)

U jutarnjim satima ponegdje u centralnom, istočnim i zapadnim područjima Bosne slabe padavine. U nizinama kiša ili susnježica, a višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 12, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 °C.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo, javlja Anadolu.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 11 do 16, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni.

četvrtak, 23.11.2023. godine
Biometeorološka prognoza i dalje je relativno nepovoljna. Mada će postepeno biti stabilnije, prohladno vrijeme i veći sadržaj vlage u zraku loše će djelovati na rizične grupe stanovništva, hronične bolesnike, starije osobe i meteoropate, izraženije u dijelu Bosne. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Negativni uticaj vremenskih prilika, djelimično će biti umanjen blagim porastom temperatura zraka. Na jugu malo toplije i ugodnije.

Čitaj još:   VRIJEME ZA VIKEND: Danas oblačno, sutra snijeg... (foto)

U petak pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Prema kraju dana i tokom noći kiša širom zemlje. U područjima iznad 1.000 metara očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinama. U sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica ili snijeg. Poslije podne padavine prestaju u Hercegovini, a krajem dana i tokom noći i u većem dijelu Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U Hercegovini i na zapadu Bosne olujni, a u ostatku zemlje, povremeno, jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od – 2 do 4, na jugu do 10, a dnevna od – 1 do 5, na jugu do 8 stepeni.

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjeren do pojačan zapadni i sjeverozapadni. Poslije podne vjetar u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka od – 4 do 0, na jugu do 2, a dnevna od – 2 do 4, na jugu do 8 stepeni Celzijusovih.

Čitaj još:   Vic dana Đuro u birtiji ispred na šanku čoče novi telefon...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more