IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOGIĆ Bogićević o Danu DRŽAVNOSTI BiH: “Dodik nanosi štetu samom sebi, radio sam sa Miloševićem, ovi mu nisu ni blizu”… (foto, video)

“Mislim da malo pretjerujemo na svoju štetu – precjenjujemo Dodika a sebe podcjenjujemo”, dodao je o DANU DRŽAVNOSTI BiH, BOGIĆ Bogićević…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 26. 11. 2023… 00: 39… BOGIĆ Bogićević o Danu DRŽAVNOSTI BiH: “Dodik nanosi štetu samom sebi, radio sam sa Miloševićem, ovi mu nisu ni blizu”… (foto, video)

U specijalnom Centralnom dnevniku na Face TV, povodom Dana državnosti BiH, gostovao je i Bogić Bogićević.

“Ostavimo retoriku, pokušajmo djela ocjenjivati. Ako pitate strance za ono što Dodik radi – reći će vam šta je on uradio konkretno. Da li je proglasio nezavisnost RS- a?

Mislim da malo pretjerujemo na svoju štetu – precjenjujemo Dodika a sebe podcjenjujemo. Rat je završen prije 30 godina, analiza bi trebala biti šta smo radili zadnjih 30 godina.

Nije prvi put da Dodik vrijeđa. Nema većih uvreda koje sam ja video nego kada je vrijeđao Šmita, da je turista, nacista fašista. Mene može uvrijediti samo onaj kojem ja dopustim da me vrijeđa”, kazao je Bogićević.

Čitaj još:   RATNI PORATNI PROFITERI, SADA IMAMO VIRUSNE: "Pa, ljudi moji, litar vode sa hlorom prodaje se za čak 15 KM..." (foto)

Kazao je da Dodik nanosi štetu samo sebi.

Radio sam sa čovjekom koji je imao veću moć od svih premijera i predsjednika – Slobodan Milošević. Ovi danas nisu mu ni blizu. On je na Ušću okupljao 2 miliona ljudi, govorio im je a sada svi na radna mjesta – i oni se raziđu. Danas je mnogo lakše biti u gomili nego stajati sam”, izjavio je Bogićević.

BONUS VIDEO: CENTRALNI DNEVNIK– 25. 11. 2023.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more