IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Međunarodna akcija policije: Prekinut narko lanac iz Crne Gore, pronađeno 16 kilograma… (foto)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u okviru operativne akcije “Buna” na području Sarajeva realizovali pretrese  stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorija i pokretnih stvari na tri lokacije, saopćeno je iz SIPA- e.

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 27. 11. 2023… 10: 39… Međunarodna akcija policije: Prekinut narko lanac iz Crne Gore, pronađeno 16 kilograma… (foto)

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišena dva lica koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450,00 eura, 1.600,00 KM, 2.500,00 CHF, dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Čitaj još:   Vic dana KAKO Crnogorac bere cvijeće đevojci...

Operativnom akcijom “Buna” prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period, navodeno je u saopćenju SIPA- e…

izvor Faktor.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more