IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NACIONALISTIČKA PATOLOGIJA: Izdali korijene za šaku velikosrBstva… (foto)

Iako je javnost već odavno navikla na nacionalističke ispade ne samo Đokovića, već i Crnogorčevićke, uz čiju ratnohuškačku pjesmu najbolji svjetski teniser pada u trans, ostaje velika misterija kako su se ovo dvoje toliko lako odrekli svojih korijena da bi postali maskote velikosrpske lakrdije?

Čuveni antivakser i maskota velikosrpskog nacionalizma Novak Đoković ne prestaje da šokira javnost svojim nedoličnim ponašanjem. Konstantno psihotično svađanje sa publikom, nacionalistički ispadi, psovke… sve je to dio repertoara ovog klovna velikosprstva.

Posljednji u nizu ispada Đokovića i teniske reprezentacije Srbije, desio se prije nekoliko dana kada su uz melodiju ratnohuškačke, nacionalističke tužbalice “Veseli se srpski rode”, izašli na teren pred duel sa Velikom Britanijom u Dejvis kupu.

Tim povodom uslijedila je reakcija Teniskog saveza Kosova koji su prijavili i Teniski savez Srbije i Dejvis kup reprezentaciju zbog pjesme koja je pratila izlazak srpskih tenisera na teren pred meč četvrtfinala.

Srpska teniska reprezentacija, a bez obzira i na medijsku reakciju u regionu i Evropi, nije se obazirala na to i svoj nastup praćen istom pjesmom ponovili su par dana kasnije u Malagi, pred meč sa reprezentacijom Italije. Ipak, ova tužbalica im nije bila talična jer su meč izgubili.

Pjesma “Veseli se srpski rode” je popularna među srpskim ultranacionalistima, i postala je nezvanična himna ove zemlje, iako poziva na pripajanje Kosova i novo krvoproliće u regionu. Nju u originalu izvodi popadija Danica Crnogorčević, u nacionalističkim i velikosrpskim krugovima popularno nazvana ”svetosavska mučenica”.

Čitaj još:   VUNDERKIND IZ PLJEVALJA: Radojica Čepić od ljeta u Bundesligi... (foto, video)

Iako je javnost već odavno navikla na nacionalističke ispade ne samo Đokovića, već i Crnogorčevićke, uz čiju ratnohuškačku pjesmu najbolji svjetski teniser pada u trans, ostaje velika misterija kako su se ovo dvoje toliko lako odrekli svojih korijena da bi postali maskote velikosrpske lakrdije?

Kako smo već pisali, Đoković je izdao svog đeda i prađeda koji su se deklarisali kao Crnogorci, a osim toga društvenim mrežama kruži spisak njegove rodbine koju su za vrijeme Drugog svjetskog rata pobili četnici koje ovaj indoktrinirani teniser glorifikuje, ili oni sa kojima su četnici sarađivali. Blago rečeno – patologija!

Kada je u pitanju ”velikosrpska podvižnica” Danica Crnogorčević, prema informacijama koje su dostupne i na društvenim mrežama, ona je Ulcinjanka koja se prezivala Nikić, odnosno po starini Nikaj, dakle albanskog porijekla. Pjevala je u etno grupi ”Zora”. Nakon što se kao mlada odselila za Beograd, očigledno je tamo temeljno i dubinski nacionalno indoktrinirana i vratila se kao velika SrBkinja!

Ovome ne treba bilo što dodavati, osim da je postupanje ova dva lica više predmet za psihijatrijsko posmatranje, jer sada kao žrtve velikosrpske indoktrinacije promovišu istu tu nacionalističku ideologiju.

Čitaj još:   PREDRAG Bošković: DPS će ponovo inicirati skraćenje mandata Skupštini... (foto, video)

Njihovo postupanje takođe je podložno temeljnoj etičkoj debati o lakovjernosti ljudi kada je u pitanju odricanje od svojih korijena.

izvor: aktuelno.

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more