IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“MALI MONSTRUMI” od 10 i 12 godina, “NA SMRT PRETUKLI DEDU”: PA NASTAVILI DA DIVLJAJU PO GRADU… (foto)

To je potvrdio Todorov rođak Dušan Jovanov koga su, kako kaže, kontaktirali iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu kako bi dobavili dodatnu dokumentaciju radi procesuiranja maloletnih delinkvenata.

– Pozvali su me iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i tražili su da im dostavim Todorovu otpusnu listu sa Neurohirurgije u Novom Sadu gdje je završio nakon prebijanja kao i izvještaj sa obdukcije. Kada sam ih pitao za šta im to treba rekli su mi da su dječaci koji su ubili našeg Tošu ponovo počinili niz krivičnih djela.

Džaba im sva ta dokumentacija. Ja stvarno ne znam kako će se naša država izboriti sa njima jer su krivično neodgovorni – priča Jovanov uz napomenu da se nada da će za nesreću koja je zadesila Tošu i njegovu porodicu konačno neko nekada odgovarati.

Jovanov je izrazio nadu da će tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu naći način da dvojicu maloletnih kriminalaca smjesti u neku ustanovu gdje neće moći nikome ništa da urade.

O čitavom slučaju obavješten je i Centar za socijalni rad, a protiv majke dječaka podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica. Protiv majke je, prema saznanjima, još u julu podnijeta krivična prijava i protiv nje se vodi postupak, a ne isključuje se mogućnost da joj se oduzmu roditeljska prava.

Čitaj još:   BEOGRAD, NEMA METRO, IMA FIRMU, "BG METRO I VOZ": Sad se desilo nešto još čudnije...

Dječaci su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog djela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloljetnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična djela.

– Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvjećare, mjenjačnice, pa čak i salon za pse su opljačkali. Nema gdje nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave – nezvanično se saznaje

Sada se terete za sedamnaest teških krađa, devet pokušaja ovih krivičnih djela, pet krađa i jedno krivično djelo razbojništvo.

Tri meseca nakon napada na 75-godišnjeg Todora Šunjku, kada je od batina i preminuo iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu rečeno je da je “postupak još uvjek u toku i u fazi je prikupljanje potrebnih obavještenja”.

– Pošto je izvršilac dete jer nema navršenih 14 godina života, čak i da se utvrdi da je izvršeno krivično djelo biće donijeto rješenje o odbacivanju krivične prijave, jer se prema djeci ne može voditi krivični postupak ali će se o tome obavjestiti nadležni organ starateljstva radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti prema djetetu i njegovim roditeljima – rekli su u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Čitaj još:   STRAVIČAN MASAKR: Ubio, bivšu DJEVOJKU, njene RODITELJE, BRATA i DEČKA, zbog koga je i ostavila ga...

izvor: blic.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more