IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS KIŠA, SUTRA SNIJEG I OLUJNI VJETAR, ONDA IDE PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do nedjelje… (foto)

Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje su izmjerena minus četiri stepena Celzijusa, objavili su iz FHMZ-a BiH

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 29. 11. 2023… 07: 39… DANAS KIŠA, SUTRA SNIJEG I OLUJNI VJETAR, ONDA IDE PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do nedjelje… (foto)

Narednih dana se očekuje oblačno vrijeme s kišom u dolinama i snijegom u višim područjima…

U Zenici je izmjereno nula stepeni, na Sokocu tri, Ivan Sedlu četiri, Bugojnu i Drvaru šest, Gradačcu, Livnu, Sanskom Mostu i Sarajevu sedam, Širokom Brijegu, Trebinju i Tuzli osam, Bihaću i Mostaru devet, Banjoj Luci i Stocu deset i Neumu 12 stepeni.

Danas pretežno oblačno vrijeme s padavinama.

Na krajnjem sjeveru, sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovini kiša. U ostatku Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica i snijeg. Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 12°C.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme s kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuju u Hercegovini. Dnevna temperatura od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Čitaj još:   ZIMA NA ČEKANJU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U srijedu, prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni i sjeveru Hercegovine. Na jugu zemlje slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

U petak pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar umjeren do jak s olujnim udarima južni i jugozapadni. Temperatura zraka između 12 i 18, lokalno u sjevernim područjima Bosne do 20 °C.

U subotu oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovin kiša. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna na sjeveru i sjeverozapadu Bosne od 3 do 8, u ostatku zemlje 12 do 16, na jugu do 20 °C.

Čitaj još:   Vučić „testirao“ električno vozilo: Ja sam seljak čovek, naučio sam na... (foto)

izvor ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more