IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: MILOJKA Spajića, DPS ga je ponizio, radi što mu sponzori kažu, ujak mu je vodio pregovore o Vladi… (foto)

Poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je kako je, povodom odlaganja popisa, Demokratska partija socijalista ponizila premijera Milojka Spajića, a da je on – ponizio državu.

“Ne znam sjeća li se Andrija Mandić da je prije mjesec dana rekao da popis počinje 30. novembra te da dalja odlaganja nijesu prihvatljiva.

Ali nije problem što je Spajić izigrao DF, jer su oni i prvi put pokazali da im je svejedno kada će biti popis, veći je problem to što ponižava Monstat kao instituciju. Ovo im već radi po drugi put, te im stajem u profesionalnu odbranu”, kazao je on, a prenosi RTCG.

Kaže kako je Spajić nakon reakcije DPS-a promijenio ploču.

“Da bi apsurd bio veći sam je noć ranije aktivirao nekoliko medija da objave kako je njegov kabinet potvrdio da je sve spremno i da popis kreće po planu, da je ispunio sve zahtjeve opozicije, da bi sat nakon reakcije DPS-a promjenio ploču.

Time je samo dokazao ono na šta sam ranije upozoravao. Da on ne upravlja sistemom, nego da je politički objekat koji je instaliran na celu 44. Vlade. To ne čudi ako znamo da mu je pregovore oko vlade vodio ujak, a da mu je politički otac bio takođe objekat istine “nebeske”, za razliku od ove Sky družine koja njega usmjerava”, dodao je.

Čitaj još:   UŽAS, ČOVJEK, ŽIVA BUKTINJA: Muškarac se polio benzinom i zapalio!

 Spajić je, kaže, “izabrao taktiku koja mu je tražena od sponzora”.

“A to je da sluša samo i isključivo DPS, a ostali su njihova briga. Tako je DPS dobio bitku da se popis odloži prvi put prije mjesec dana, proglasivši veliku pobjedu opozicije samo par dana nakon izglašavanja nove vlade. Juče je to ponovio.

Stavio je do znanja da on odlučuje umjesto Spajića i da je Spajiću važnije što misli DPS nego li njegovi partneri u Vladi. Nije nemoguće da mu u subotu 2. decembra isti ovaj DPS ne zatraži ponovno odlaganje. A i ukoliko prihvati popis, prihvatiće ga sa namjerom da njegovi rezultati nikada ne ugledaju svjetlost dana. Već da se u dogovorenoj igri za par mjeseci zamjene uloge”, rekao je Abazović.

Spajića, kaže, u svemu ovome ne zanima ni država ni popis.

“Njega zanima novac. I ovo je dio dogovora oko enormnog zaduženja države od kojeg će uzeti procenat za sebe, kao i par projekata koji bi trebalo da se razviju u narednom periodu, čije će benefite dijeliti aktuelni premijer sa nekoliko spoljnih savjetnika i par zvjezda sa Sky- a.

Popis njemu treba da posluži kao paravan oko čega će se graditi navodni društveni konsenzus i ventil za oslobađanje energije koja se mora rasuti prije priče o budžetu. Istina je samo da on u politku nije ušao da bi bilo kome “mjerio krvna zrnca”, vec da odradi zadatak i ode”, ističe Abazović.

izvor: analitika.ba

Čitaj još:   POČELO JE: Prvi javni sukob JAKOVA i MILOJKA unutar Pokreta Evropa sad... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more