IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN ABAZOVIĆ SE JAVIO ZA RIJEČ: “Milojka SPAJIĆA ne zanima ni država ni popis, njega zanima samo novac…” (foto)

DRITAN Abazović je rekao i da Spajić ne upravlja sistemom, nego da je politički objekat koji je instaliran na čelu 44. Vlade.

Bivši premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da nikoga ko prati politiku u Crnoj Gori nije mogla da iznenadi vijest o ponovnom odlaganju popisa, jer je, kako tvrdi Abazović, to bilo obećanje dato sponzorima koji su odobrili pravljenje nove većine.

Abazović smatra da je Spajić za manje od mjesec dana dokazao da on nije suštinski premijer ove države i da se konci vuku daleko od zgrade Vlade Crne Gore.

“Znalo se da se za mjesec dana ne može promjeniti ništa osim stvaranje lažne medijske slike o navodnom dogovoru sa opzicijom koji je trebalo da posluži za disciplinovanje DF-a. To mu je prošlo, jer je DF- u (čast pojedincima) kao i svakoj partiji nove većine više stalo do vlasti, nego do nekih političkih principa.

Ne znam sjeća li se Andrija Mandić da je prije mjesec dana rekao da popis počinje 30. novembra te da dalja odlaganja nisu prihvatljiva. Ali nije problem što je Spajić izigrao DF, jer su oni i prvi put pokazali da im je svejedno kada će biti popis, veći je problem to što ponižava Monstat kao instituciju.

Ovo im već radi po drugi put, te im stajem u profesionalnu odbranu. U Monstatu su već godinu dana imali pripreme, saopštili da su i ranije spremni da izvrše zadatak, pa im je novi premijer prvog radnog dana rekao- da su u zabludi. Istu stvar je uradio i juče. Monstat ujutru saopšti da je sve spremno, a Spajić ih ponizi samo par sati nakon toga i kaže da mu treba još – zamislite 72 sata.

Čitaj još:   Bizaran video na Instagram nalogu MILA Božovića: Gdje i koga čeka predsjednik opštine Budva? (foto, video)

Međutim, u svemu je najviše ponizio sebe, i time se opet potvrdila kosmička pravda”, napisao je Abazović, prenosi Pobjeda. Abazović je rekao i da Spajić ne upravlja sistemom, nego da je politički objekat koji je instaliran na čelu 44. Vlade.

“To ne čudi ako znamo da mu je pregovore oko vlade vodio ujak, a da mu je politički otac bio takođe objekat istine “nebeske”, za razliku od ove sky družine koja njega usmjerava – navodi Abazović, dodajući da u nedostatku političkog integriteta i spremnosti da se stane iza odluka sopstvene Vlade i ministara, ponižena je država Crna Gora i njene institucije.

Abazović smatra da Spajića u svemu ovome ne zanima ni država ni popis. 

“Njega zanima novac. I ovo je dio dogovora oko enormnog zaduženja države od kojeg će uzeti procenat za sebe, kao i par projekata koji bi trebalo da se razviju u narednom periodu, čije će benefite dijeliti aktuelni premijer sa nekoliko spoljnih savjetnika i par zvjezdi sa sky- a.

Popis njemu treba da posluži kao paravan oko čega će se graditi navodni društveni konsenzus i ventil za oslobađanje energije koja se mora rasuti prije priče o budžetu. Istina je samo da on u politku nije ušao da bi bilo kome “mjerio krvna zrnca”, već da odradi zadatak i ode”, zaključio je Abazović. 

izvor: SB

Čitaj još:   DRITANOVI politički principi– kad kažem da VLADA (ne) PADA... (video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more