IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Mašković- funkcioner SD- a: Tutorstvo i upliv Srbije konstantan je tokom čitavog procesa popisa u Crnoj Gori… (foto)

“Upliv Srbije i njihov je motiv da se promijeni građanska struktura CRNE GORE”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30. 11. 2023… 00: 39… MILOŠ Mašković- funkcioner SD- a: Tutorstvo i upliv, Srbije konstantan je tokom čitavog procesa popisa u Crnoj Gori… (foto)

Upliv Republike Srbije bio je konstantan tokom čitavog procesa pripreme popisa u Crnoj Gori. Sada je nešto manji zbog izborne kampanje koja je u toku, ali njihova umiješanost u sve važne procese u Crnoj Gori je konstanta i svjesni smo svih izjava Rakovića i sličnih perifernih političkih ličnosti iz Srbije,

koji namjeravaju da svojim izjavama poljuljaju ono što je suštinski građanski, evropski i sekularni karakter naše države, istakao je funkcioner SD- a Miloš Mašković.

Ta tri pitanja, kako naglašava, nijesu od suštinskog značaja za popis, ali mora se, kako kaže, razumjeti politički motiv nove parlamentarne većine.

“Njihov je motiv da se promijeni građanska struktura. Mi smo, kao opozicija, predlagali da se iz popisnih pitanja uklone ona koja se odnose na jezik, vjeru i naciju, zato što su to podaci koji se ne prikupljaju u mnogim zemljama EU”, kazao je Mašković.

Čitaj još:   DJEČAKA ODNIJELE STRUJE, DAN I NOĆ PLUTAO NASRED PUČINE ČEKAJUĆI DA GA NEKO SPASI: Naišla je posada... (foto)

Interesantno je, kako navodi, da su tokom predpopisne kampanje u Crnoj Gori boravile brojne bezbjednosno interesantne ličnosti sa teritorije Republike Srbije.

“Te ličnosti su neskriveno plašile građane i vršile uticaj na njih kako da se izjasne na predstojećem popisu. Mogli smo da vidimo kampanje od bilborda do TV emisija, što je ovim sporazumom koji je potpisala opozicija onemogućeno, osim kampanje Monstata, kako bi se spriječili maligni uticaji, što u medijskom prostoru, što van njega”, objašnjava Mašković.

Naglašava da očekuje da će AEM umjeti da zaštiti crnogorski medijski prostor od eventualnog kršenja ovog sporazuma.

izvor Portal analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more