IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA POMOLU VELIKI PREOKRET: Stiže nagla promjena vremena sa temperaturama iznad prosjeka, a onda… (foto)

Danas će će preovladavati pretežno oblačno vrijeme i sve toplije ali i sa kišom i bez snijeg i bez niskih temperatura…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30. 11. 2023… 07: 39… NA POMOLU VELIKI PREOKRET: Stiže nagla promjena vremena sa temperaturama iznad prosjeka, a onda… (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa padavinama. Jutarnja temperatura zraka od – 2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 12°C

Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim i jugoistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, poslije podne i tokom noći sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Poslije podne padavine postepeno prestaju. Temperatura zraka između 0 i 3 stepeni celzija.

četvrtak, 30.11.2023. godine
Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli dan. Pogoršanje vremena i pojačano južno strujanje, negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Uticaj promjene postepeno će se, sa odmicanjem dana, iz Hercegovine i sa jugozapada Bosne, proširiti ka ostaku zemlje.

Čitaj još:   PRIČA NEDELJE: PRODALI GRAND I BJEŽE IZ SRBIJE, Brena i Boba odlaze, evo gdje i zašto baš sad... (foto)

petak pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Temperatura zraka između 12 i 18, lokalno u sjevernim područjima Bosne do 20 stepeni..

U subotu oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovin kiša. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugozapadni. Poslijepodne vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 18, a dnevna 13 do 20°C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa snjegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 12, a dnevna – 2  do 12°C.

Čitaj još:   Amar Hodžić (Buba Koreli), neće u zatvor: Mora da plati kako bi kupio slobodu... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more