IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAŠA DECEMBARSKA IZNENAĐENJA: Vremenska prognoza u narednih 15 dana ne obećava… (foto)

Nakon visokih temperatura naredna dva dana, u nedjelju slab snijeg ili susnježica…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosto, vijesti, petak, 01. 12. 2023… 08: 39…  NAŠA DECEMBARSKA IZNENAĐENJA: Vremenska prognoza u narednih 15 dana ne obećava… (foto)

Jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje je zabilježena slaba kiša…

Na Bjelašnici su jutros izmjerena tri stepena, Ivan Sedlu 12, Livnu i Sokocu 13, Širokom Brijegu 14, Bugojnu i Sarajevu 15, Drvaru, Gradačcu, Mostaru i Trebinju 16, Zenici 17, Bihaću, Neumu, Stocu i Tuzli 18, Banjoj Luci i Prijedoru 19 i Sanskom Mostu 20.

“Danas će Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša ili lokalni pljuskovi u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne na jugu Hercegovine. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 22 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Prvog i drugog decembra Bosna i Hercegovina biće pod uticajem toplih i vlagom bogatih zračnih masa sa jugozapada, koje će usloviti natprosječno toplo ali nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Čitaj još:   Velika policijska akcija u Crnoj Gori: Uhapšen i predsjednik Opštine Budva Milo Božović... (foto, video)

Više padavina očekuje se na jugu, jugozapadu i zapadu, a najmanje na sjeveroistoku zemlje. Pored padavina vrijeme će karakterisati umjeren do jak vjetar južnog smjera.


Nakon sunčanog i toplog jutra, snažno nevrijeme praćeno oblinom kišom i snažnom grmljavinom zahvatilo je danas poslije podne glavni grad BiH ( Denis Zuberi – Anadolu Agency )

U nedjelju (03.12.) i dalje će preovladavati oblačno ali i znatno hladnije vrijeme tako da je na višim nadmorskim visinama moguća susnježica i snijeg. Od ponedjeljka izgledna je blaga stabilizacija vremenskih prilika. Preovladavaće umjereno oblačno s jutarnjim mrazom u Bosni.

Minimalne temperature zraka u petak i subotu varirat će od 10°C do 15°C, a najviše dnevne između od 14°C i 20°C. Od ponedjeljka jutarnje biće u rasponu od -5°C do 0°C u Bosni, na jugu zemlje do 4°C.

U periodu od 07.12. očekuje se jače naoblačenje sa snijegom u višim područjima u Bosni i kišom u Hercegovini. Nestabilno vrijeme zadržaće se do 15.12.

Jutarnje temperature kretat će se između -2°C i 4°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 4°C i 10°C, u Hercegovini do 12° C

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more