IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošnjačka stranka poziva Bošnjake, da izađu na popis stanovništva u Crnoj Gori: “TO JE NAŠE USTAVNO PRAVO”… (foto)

Pozivamo posebno Bošnjake u Crnoj Gori da se na popisu izjasne o svim identitetskim pitanjima, podsjećajući da je to naše ustavno pravo, ali i da su podaci o tim pitanjima važni za ostvarenja naših Ustavom i zakonima garantovanih prava…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 03. 12. 2023… 16: 39… Bošnjačka stranka poziva Bošnjake, da izađu na popis stanovništva u Crnoj Gori: “TO JE NAŠE USTAVNO PRAVO”… (foto)

Bošnjačka stranka pozdravlja odluku Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori i poziva građane da učestvuju u predstojećem popisu stanovništva, te da se slobodno izjasne o svim pitanjima o kojima se prikupljaju podaci, uključujući i pitanje nacionalnog i vjerskog identiteta, saopćeno je iz ove partije.

Veoma smo zadovoljni da je dijalog zainteresovanih strana doveo do boljih uslova za održavanje popisa i podsjećamo da je Bošnjačka stranka aktivno učestvovala u procesu kreiranja uslova za održavanje kredibilnog popisa u Crnoj Gori, kako bi rezultati popisa bili odraz stvarnog stanja u vezi sa svim podacima koji se popisom prikupljaju, pa i podacima koji najviše interesuju javnost u Crnoj Gori u vezi sa identitetskim pitanjima.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 27. januar 2022. godine

U svim ovim procesima, Bošnjačka stranka je učestvovala na najvišem nivou – predsjednika i potpredsjednika Bošnjačke stranke, i dala značajan doprinos da se u skladu sa našim i zahtjevima drugih opozicionih partija , NVO sektora i predstavnika Savjeta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica stvore bolji uslovi za kredibilan i sveobuhvatan popis.

U tom smislu, Bošnjačka stranka je učestvovala u ovom procesu od donošenja i izmjena Zakona o popisu, preko pregovora o uslovima za održavanje popisa, do potpisivanja Sporazuma o uslovima održavanja popisa u Crnoj Gori.

Pozivamo posebno Bošnjake u Crnoj Gori da se na popisu izjasne o svim identitetskim pitanjima, podsjećajući da je to naše ustavno pravo, ali i da su podaci o tim pitanjima važni za ostvarenja naših Ustavom i zakonima garantovanih prava.

Bošnjačka stranka će pratiti realizaciju popisa i poštovanje dogovorenih uslova, kako bi popisom dobili kredibilne podatke i ovom prilikom pozivamo sve gramane da nas o eventualnim problemima i nepravilnostima informišu, stoji u objavi.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more