IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS OBLACI I KIŠA I SNIJEG, A SUNČANO ĆE BITI…: Od nedjelje vrijeme hladnije, a od sredine naredne sedmice biće i pretežno… (foto)

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano vrijeme sa mrazom. U prvom dijelu dana slab snijeg ili susnježica, u drugom slab snijeg na istoku i jugoistoku…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 03. 12. 2023… 08: 39… DANAS OBLACI I KIŠA I SNIJEG, A SUNČANO ĆE BITI…: Od nedjelje vrijeme hladnije, a od sredine naredne sedmice biće i pretežno… (foto)

Danas će biti oblačno…

U prvom dijelu dana u većem dijelu Bosne slab snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša, a u drugom slab snijeg na istoku i jugoistoku Bosne i kiša na jugoistoku Hercegovine.

U Bosni i Hercegovini u subotu će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, javlja Anadolu.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ) najavljeno je da je na jugu Hercegovine moguća grmljavina. Glavnina padavina u drugom dijelu dana.Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Tokom noći vjetar slabi i mijenja smjer na sjeverni. Dnevna temperatura 17 do 23 stepena Celzijusa.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslije podne. U prvom dijelu dana u većem dijelu Bosne slab snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša. U drugom dijelu dana slab snijeg na istoku i jugoistoku Bosne i kiša na jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 4, a Hercegovini od 6 do 12 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS, PAŽLJIVO DA BIRATE ODJEĆU I OBUĆU: Oblačno sa puno pljuskova, šta nas očekuje tokom narednih dana... (foto)

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano vrijeme sa mrazom. U jutarnjim satima po kotlima centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. Poslije podne novo naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna 0 do 5, na jugu do 10 stepeni.

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme. U kasnim večernjim satima kiša na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu od 6, a dnevna 4 do 10, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

U srijedu je najavljeno oblačno vrijeme sa padavinama. U Bosni u nizinama kiša ili susnježica, u višim područjima snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu od 8, a dnevna 1 do 7, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   Tuča u avionu, nistu htjeli da nose zaštitne maske... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more