IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALŠA Božović: Aleksandar VUČIĆ zainteresovan za popis u Crnoj Gori, SPC uključe na u kampanju… (foto)

Crna Gora prolazi kroz najveću krizu poslije devedesetih, ocijenio je izvršni direktor Regionalne akademije za razvoj demokratije Balša Božović.

On je, u emisiji “Pressing” Gradske TV, istakao da vjeruje da su politički akteri svjesni odgovornosti za garancije koje su uputili građanima pred početak popisa.

“Za taj popis je zainteresovan predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je to izjavio na mitingu i nije tajna da se režimski mediji u Srbiji na dnevnom nivou bave tim pitanjem i da su na neki način uključeni u kampanju. Nije tajna ni da se SPC uključila u kampanju. Upliv Srbije je vrlo evidentan i dolazi od samog vrha države”, navodi Božović.

U Crnoj Gori je, kako ističe, vlast u rukama vladajuće većine u parlamentu.

“U rukama Andrije Mandića, čitajte Aleksandra Vučića i proruskog uticaja u Crnoj Gori. Zato smatram da svaki dogovor koji se pravi sa premijerom nije toliko čvrst zato što nema snagu da neke političke dogovore ispoštuje do kraja. On ne kontroliše procese u Crnoj Gori i zato je ta vanredna situacija još vanrednija nego što neki misle”, ocjenjuje Božović.

Čitaj još:   SARAJEVO, LAVROV STIGAO: Ruskog ministra vanjskih poslova NIJE DOČEKAO Igor Crnadak, kakve su mu poklone spremili....

Prema njegovim riječima, premijer Milojko Spajić je “razvlašćen”, jer na njegovoj strani nije ni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, ni predsjenik parlamenta Andrija Mandić.

“Važno je shvatiti da Vlada ne funkcioniše u punom kapacitetu. Moć je u rukama onih koje je Vučić doveo u Crnu Goru i koji služe isključivo njemu i njegovim interesima. Pitanje je trenutka kada će premijer da glumi opoziciju, bez obzira što je na poziciji predsjednika Vlade”, poručuje Božović.

izvor: gradske.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more