IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR– Policija otkrila odgovorne za lažne dojave o bombama u školama… (foto)

NOVI PAZAR – U nizu uznemirujućih događaja koji su se nedavno dogodili, Policijska uprava Novi Pazar uspjela je identificirati dvoje maloljetnih osoba, starosti 12 i 13 godina, za koje se sumnja da su slali lažne dojave o bombama postavljenim u nekoliko osnovnih škola.

Ovi događaji su počeli kada su škole u Novom Pazaru primile prijetnje putem lažnih email adresa. Dojave su ukazivale na prisutnost eksplozivnih naprava u prostorijama škola, što je izazvalo hitnu reakciju i evakuaciju učenika i osoblja. Na sreću, nakon detaljnih provjera, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Kriminalistička policija je brzo reagirala i uspjela locirati osumnjičene maloljetnike. Zbog njihove dobi, roditeljima obaju osumnjičenih maloljetnika podnesene su prekršajne prijave zbog propusta u nadzoru.

Ovaj incident postavlja važna pitanja o odgovornosti i nadzoru nad mladim osobama. Posebno se naglašava potreba za zajedničkim naporima obrazovnih institucija, porodica i društva u cjelini kako bi se osiguralo da mlade osobe razumiju posljedice svojih postupaka i da se ne upuštaju u nelegalne ili opasne aktivnosti.

Čitaj još:   ODZVONILO: U CRNOJ GORI u ponedjeljak će se znati KO KOSI, A KO VODU NOSI…

Policija nastavlja istragu kako bi razjasnila motive ovih maloljetnika i utvrdila da li postoje veze s drugim sličnim slučajevima. Ovaj događaj naglašava važnost kontinuiranog nadzora, edukacije djece i suradnje između škola, roditelja i nadležnih organa u cilju zaštite sigurnosti i integriteta zajednice.

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more