IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK ponizio sebe i državu u Sudu BOSNE I HERCEGOVINE: Kristijan Šmit, nije RS na sudu, ovo nije politički proces! PIC zabrinut zbog secesionizma! (foto, video)

“Nije RS na sudu, Dodik je! Ovo nije politički proces!”, poručio je ovo visoki predstavnik u BiH Kristian šmidt na konferenciji za medije nakon dvodnevne sjednice Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira.

SARAJEVO: BiH,Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 07. 12. 2023… 00: 39… DODIK ponizio sebe i državu u Sudu BOSNE I HERCEGOVINE: Kristijan Šmit, nije RS na sudu, ovo nije politički proces! PIC zabrinut zbog secesionizma! (foto, video)

Vijeće je zabrinuto zbog secesionizma koji dolazi od vladajućih struktura iz RS-a. “Spremni smo štititi BiH i njene građane ako to bude potrebno”, jasno je poručio Schmidt.

BONUS VIDEO: Schmidt: Nije RS na sudu, Dodik je! Ovo nije politički proces! PIC zabrinut zbog secesionizma!

Milorad Dodik je nastavio ponižavati sebe, funkciju koju obavlja, ali i samu državu u državnoj instituciji koja se zove Sud BiH.

Čitaj još:   BH FANATIKOSI- "Učimo od CRNOGORACA kako bez širenja MRŽNJE ..."

I u tome nije bio sam. Doveo je cijelu plejadu svojih poslušnika iz skupštinskih klupa RS-a kako bi s njim priredili zabavu za široke narodne mase.

Aplaudiranje u sudnici, i protivno pravilima, unošenje mobitela u sudnicu, ignorisanje i nepoštivanje suda su obilježili njegovo pojavljivanje na početku ročišta koje je odgođeno isključivo iz proceduralnih razloga. I nisu zvaničnici iz RS-a na tome stali. Po ko zna koji put iskrivljavanjem istine pokušavaju kreirati vlastitu u koju samo oni vjeruju.

(E. Ahmetašević)

Prilog pogledajte OVDJE.

BONUS VIDEO: MILORAD DODIK JE PONOVO PONIZIO SEBE I DRŽAVU U SUDU BOSNE I HERCEGOVINE: I U TOME NIJE BIO SAM

izvor HAYAT.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more