IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPASNE TVRDNJE: Ko za MILORADA Dodika špijunira američke diplomate u Sarajevu? (foto, video)

Predsjednik RS- a Milorad Dodik nakon ročišta u Sudu BiH izjavio je kako zna da uposlenici Američke ambasade u BiH posjećuju Tužilaštvo BiH zbog njegovog predmeta…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 07. 12. 2023… 11: 09… OPASNE TVRDNJE: Ko za MILORADA Dodika špijunira američke diplomate u Sarajevu? (foto, video)

Mile DODIK je optužio uposlenike Ambasade SAD- a da sugerišu tužiteljima u kojem pravcu i na koji način predmet protiv Dodika treba voditi.

“Svaki dan osoblje američke Ambasade posjećuje Tužilaštvo i sudove i bavi se predmetima i daje sugestije. Zato i imamo i dokaze. Tačno znamo vrijeme kada ulaze i kada odlaze kod njih u Ambasadu. Imamo dokumentovane izjave ljudi, ali sve u svoje vrijeme. Doći će i to vrijeme”, naveo je Dodik.

On je ponašanje američkog ambasadora Michaela Murphyja nazvao “kretenskim”.

Ukoliko se zna da praćenje, prisluškivanje i ostale obavještajno-sigurnosne zadatke mogu obavljati Obavještajno-sigurnosna agencija BiH i druge policijske agencije po naredbi nadležnog suda, opravdano je pitanje ko u ime Dodika ili drugih zvaničnika RS-a prati uposlenike Američke ambasade pa znaju da dolaze u Tužilaštvo BiH i sugerišu tužiteljima šta trebaju raditi u predmetu koji se vodi protiv Milorada Dodika.

Čitaj još:   BIH, OSTALA BEZ Jednog od najvećih golmana, umro je Refik Muftić...

Ovo nije prvi put da Dodik javno govori o špijuniranju. Prije tri godine na sjednici Narodne skupštine RS-a je rekao da “slušaju Draška Stanivukovića”.

“Ni tvoja partija ne želi da te kandiduje, pitaj ove iz SDS-a, ja im slušam telefone i znam. Svi su protiv tebe”, rekao je Dodik.

Dodik je tada dodao da ima pravo da sluša, te da će i on, kad i on bude predsjednik imati to pravo.

Tada, osim medija i opozicionih političara, nijedna institucija nije reagovala konkretno i provjerila da li Dodik zaista neovlašteno prisluškuje svoje političke protivnike.

No, da li se Dodik opet samo šalio ili ipak prati uposlenike Američke ambasade, sigurno je da će američke diplomate insistirati da se ovakvi navodi provjere jer bi u slučaju potvrde bilo riječ o pravom diplomatskom skandalu.

BONUS VIDEO: Milorad Dodik američkog veleposlanika u BiH nazvao kretenom

izvor Klix.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more