IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISPISALA KĆERKU IZ ŠKOLE: Dobila brojne osude, DEJA će se školovati od kuće, i više se posveti društvenim mrežama… (foto, video)

Izgleda da su prošli dani kada je jedna od većih želja prosječne mame bila da joj dijete uspješno završi obrazovanje…

: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 07. 12. 2023… 16: 09… ISPISALA KĆERKU IZ ŠKOLE: Dobila brojne osude, DEJA će se školovati od kuće, i više se posveti društvenim mrežama… (foto, video)

Australska influencerica Kat Zoe Clark pokazala je koliko se naš svijet promijenio odlučivši da je za njezinu 13- godišnju kćer Deju bolje da se fokusira na društvene mreže nego na školu.

Njezina nesvakidašnja odluka izazvala je lavinu podijeljenih reakcija na društvenim mrežama. Školovat će se kod kuće Kat je, gostujući u podcastu tiktokera Jordyja Lucasa, otkrila da je škola stajala na putu njezinoj, ali i Dejinoj influencerskoj karijeri.

“Tradicionalno školovanje funkcioniralo je dok je Deja išla u osnovnu školu jer sam ja imala kancelarijski posao. Nakon što sam započela novu karijeru, počela sam puno putovati, često letim u Sydney… Zato za nas odlasci u školu od 9 do 17 tokom radne sedmice više ne funkcioniraju”, objašnjava Kat.

Čitaj još:   U sudaru dva auta i motora, poginuo maloljetnik, više povrijeđenih...

Dodala je i da to ne znači da će njezina kći prekinuti školovanje – samo da ga nastavlja kod kuće. Cijela je ova situacija izazvala puno negativnih reakcija na društvenim mrežama.

“To je potpuno neprimjereno od roditelja, mislim da samo čine medvjeđu uslugu budućnosti svoje kćeri. Pa ona ima samo 13 godina. Osim ako niste dijete glumac ili profesionalni sportista, ne biste trebali odustati od tradicionalnog obrazovanja”, samo su neki od komentara na mrežama.

Kat je nekoliko dana nakon objave podcasta objavila TikTok video u kojem pojašnjava svoju odluku. Dodala je i kako bi podržala svoju kćerku da je htjela biti doktorica ili advokatica, ali da to trenutno nisu njezini snovi.

izvor Hayat. ba

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 22. maj 2020. godine
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more