IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA GODINA JE PRED VRATIMA: Prognoza za narednih 15 dana, slaba kiša i suho vrijeme sa oblacima… (foto)

Na osnovu prognoze meteorologa sa BHMeteo.ba, danas je iznad većeg dijela zemlje tmurno, dok se više sunčanih intervala očekuje na zapadu Bosne i u Hercegovini…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak 08. 12. 2023… 08: 09… NOVA GODINA JE PRED VRATIMA: Prognoza za narednih 15 dana, slaba kiša i suho vrijeme sa oblacima… (foto)

Federalni meteorolozi izdali su vremensku prognozu sa izgledima vremena kakvi se prognoziraju za područje Bosne i Hercegovine do 21. decembra.

U Hercegovini, jugozapadu Bosne te na višim planinama preovladavaće pretežno sunčano i s manje oblaka. U kotlinama, duž riječnih tokova i u Posavini izgledna je magla i niska oblačnost, ponegdje i dugotrajna.

Za petak se prognozira stabilnije vrijeme, a veći dio zemlje će nakratko obasjati i sunce. Nešto više oblačnosti zadržat će se na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne, dok je po kotlinama i duž riječnih tokova moguća dugotrajna magla. I dalje prohladno, u jutarnjim satima nerijetko mraz, ali uobičajno za ovo doba godine.

U subotu, 9. decembra meteorolozi najavljuju ponovni porast naoblake, a nizine i kotline veći dio zemlje preplavit će niska naoblaka pa i magla.

Čitaj još:   VIC DANA: Dobio Đetić vizu za Englesku, a onda misteriozno odustao od puta... (foto)

U nedjelju se očekuje naoblačenje s kišom u Hercegovini i susnježicom i snjegom u Bosni.
Minimalne temperature zraka varirat će od – 6°C do – 1°C u Bosni, na području Hercegovine od 0°C do 4°C. Najviše dnevne između – 1°C i 4°C u Bosni do 8°C na jugu zemlje.

Početkom naredne sedmice (11.12.) preovladavat će pretežno oblačno i stabilno vrijeme. Od srijede moguće su nove padavine koje bi mogle biti i obilnije. Padavine bi trebale biti u obliku kiše na većem dijelu zemlje. Snijeg se očekuje u višim područjima. Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržaće se do 18. decembra.

Jutarnje temperature kretat će se između -1°C i 5°C u Bosni do 9°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 6°C i 11°C, u Hercegovini do 15°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more