IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora lako sa Senegalom u pretposljednjem meču glavne runde SP… (foto, video)

„Lavice” lako do četvrte pobjede, sad se čeka poklon drugih ili će rješavati duel sa Švedskom…

GETEBORG: Svijet, Sport, vijesti, subota 09. 12. 2023… 18: 09… Crna Gora lako sa Senegalom u pretposljednjem meču glavne runde SP… (foto, video)

Rukometašice Crne Gore savladale Senegal 29:21. Sada tim Bojane Popović čeka da se poklope ostali rezultati – da Švedska večeras savlada Mađarsku, koja bi onda u ponedjeljak morala da savlada Hrvatsku

Foto: IHF

Prvi uslov je ispunjen – rukometašice Crne Gore su rutinskom igrom savladale Senegal 29:21, što bi moglo da im bude dovoljno da se domognu četvrtfinala 26. Svjetskog prvenstva.

Sada će tim Bojane Popović čekati da se poklope ostali rezultati – da Švedska večeras savlada Mađarsku, koja bi onda u ponedjeljak morala da savlada Hrvatsku. Sve bi moglo da bude gotovo i večeras, ali je potrebno da se dogodi čudo – da Kamerun savlada Hrvatsku…

Ukoliko se taj scenario ne dogodi, „lavice” bi morale da na zatvaranju grupe 1, u ponedjeljak od 20.30 časova, savladaju Šveđanke, koje bi već večeras mogle da obezbijede plasman u četvrtfinale.

Za razliku od mečeva sa Kamerunom i Paragvajem u preliminarnoj fazi, kada im je trebalo vremena da uhvate pravi ritam, „lavice” su sada vrlo brzo nametnule svoj tempo i povele 3:1.

Čitaj još:   TURSKA NAJSTROŽIJE OSUĐUJE: Spaljivanje rukopisa Kur'ana u Švedskoj... (foto, video)

Senegal se nakratko vratio, a sve je riješeno serijom 7:0, kojom je Crna Gora stekla dvocifrenu razliku (16:6) u 25. minutu. Tačku na seriju je majstorskim golom stavila Dijana Mugoša, a perfektne su u 1. poluvremenu bile i Jelena Despotović, Bobana Klikovac, Marina Rajčić…

Selektorka je u nastavku pružila šansu Anastasiji Marsenić, koja je prethodna tri meča provela na tribinama, ali i Ivani Godeč, Tanji Ivanović, Đurđini Malović, Nataši Ćorović, Anastasiji Babović… Dobra stvar je i što su odmorile Mugoša, Tatjana Brnović, Despotovićeva, Klikovac i Nina Bulatović, u finišu i Rajčićeva.

SENEGAL- CRNA GORA 21:29 (8:18)

Geteborg – „Skandinavijum arena”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Budžak i Zahradnik (Slovačka). Sedmerci: Senegal 4 (4), Crna Gora 2 (2). Isključenja: Senegal 4, Crna Gora 8 minuta. Crveni karton: Endijaje (Senegal) u 20. minutu.

Senegal: Sal, TUBISA (11 odbrana), D. KAMARA 1, Sisoko 1, SANJA 4 (3), KEITA 2, ENDIJAJE, Sek, Dijavara 2, SI 3, Kamdop, Faj 3, DAPINA 2, Sene, Kebe 2 (1), K. Kamara 1.

Crna Gora: RAJČIĆ (11 odbrana), Babović (dvije odbrane), Marsenić, PLETIKOSIĆ 3 (1), Godeč 4, MUGOŠA 4 (1), Popović, Ivanović, Malović 2, Nat. Ćorović, BRNOVIĆ 2, BULATOVIĆ 2, Klikovac 4, DESPOTOVIĆ 4, Pavićević 3, GRBIĆ 1.

Čitaj još:   RASPALA SE KRIVOKAPIĆEVA VLADA: Ministri BOJKOTOVALI sjednicu!

BONUS VIDEO: Himna Crne Gore – Oj, svijetla majska zoro

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more