IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Donosimo prognozu vremena za naredne dane: Naoblačenje sa kišom i snijegom, po kotlinama magla i niska oblačnost… (foto)

Dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6 stepeni, na jugu do 11, u većem dijelu zemlje preovladava pretežno sunčano vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota 09. 12. 2023… 08: 09… Donosimo prognozu vremena za naredne dane: Naoblačenje sa kišom i snijegom, po kotlinama magla i niska oblačnost… (foto)

U regionu po kotlinama dugotrajna magla i niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 6 i – 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu od 7 do 10°C.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica – 10; Livno i Sokolac – 6; Banja Luka – 5; Bugojno, Ivan- sedlo, Sanski Most i Zenica – 4; Prijedor, Široki Brijeg i Tuzla – 3; Doboj, Sarajevo i Stolac – 2; Bijeljina i Gradačac 0; Trebinje 1; Mostar i Neum 4°C.

Danas će biti dosta sunčano vrijeme širom zemlje. U Bosni po kotlinama dugotrajna magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu do 11°C.

U Sarajevu povećana niska oblačnost dio prijepodneva. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Čitaj još:   DANAS PATRIOTSKI SKUP: SVI NA CETINJE- SRCE ZA CETINJE... (video)

subota, 09.12.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljnija za jug zemlje, gdje će sunčani periodi i porast temperature tokom dana, pozitivno djelovati na većinu populacije. U Bosni će jutarnja magla i mraz, još uvijek predstavljati problem osjetljivim osobama, stoga je poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti van urbanih sredina, po mogućnosti na planinama.

U nedjelju, 10.12.2023., očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje će širom zemlje usloviti kišu ili susnježicu u nizinama i snijeg u višim područjima. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab, prije podne jugo. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu do 10°C.

U ponedjeljak, 11.12.2023., po kotlinama dugotrajna magla ili niska oblačnost. U drugoj polovini dana novo naoblačenje koje će lokalno usloviti veoma slabu kišu, na planinama slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

Čitaj još:   MISLILI, DA NE MOŽE GORE: Pljuskovi, grmljavine, danas još jače...

U utorak, 12.12.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more