IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FENERBAHČE slavio u interkontinentalnom derbiju protiv Besiktaša u Megapolisu: EDIN Džeko zabio, DUŠAN Tadić pogodio pa promašio penal..! (foto, video)

Fenerbahče je u velikom derbiju turske Superlige savladao Bešiktaš u gostima sa 3:1, a junaci pobede bili su Dušan Tadić i Edin Džeko.

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, subota 09. 12. 2023… 20: 09… FENERBAHČE slavio u interkontinentalnom derbiju protiv Besiktaša u Megapolisu: EDIN Džeko zabio, DUŠAN Tadić pogodio pa promašio penal..! (foto, video)

Strijelci za Fenerbahče na stadionu ”Tupras” u Istanbulu bili su Edin Džeko (10.), Dušan Tadić (63.) i Sebastian Szymanski (90+ 6), dok je strijelac jedinog pogotka za domaće Alex Oxlade- Chamberlain (24.)

Tim Ismaila Kartala savladao je u istanbulskom derbiju Bešiktaš i zahvaljujući gol- razlici se vratio na čelo kolone, ali i ujedno iz šampionske trke isključio večerašnjeg rivala– 3: 1 (1: 1).

Fenerbahčea slavila je subotu u istanbulskom derbiju u gostima protiv Bešiktaša rezultatom 3: 1, golovima Edina Džeke, Dušana Tadića i Sebastiana Szymanskog javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net sa evropske stane MEGAPOLISA grada Istanbula.

U XV kolu turske Super lige na stadionu ”Tupras” u Istanbulu, Bešiktaš je u interkontinentalnom derbiju ugostio Fenerbahče, gradskog rivala sa azijske strane grada.

Prvi u listu strijelaca upisao se bh. reprezentativac Edin Džeko već u 10. minuti susreta, nakon što se sjajno snašao u kaznenom prostoru i poslao loptu u mrežu golmana Merta Gunoka.

Čitaj još:   DPS Nikšić: Marko Kovačević četničkom proslavom obilježava Sv. Vasilija Ostroškog... (foto i video)

Sudac na utakmici Atilla Karaoglan u 24. minuti dosudio je penal za domaće, a Bešiktasšš dolazi do poravnanja golom Alexa Chamberlaina, koji je bio precizan s bijele tačke.

Visok tempo pratio je utakmicu u drugom poluvremenu, gosti su bili dominantniji u prilikama, puno više posla imao je golman Bešiktaša. Pritisak je urodio u plodom, penal za Fenerbahce u 63. minuti, a precizan sa bijele tačke bio je Dušan Tadić koji pogađa za 2: 1.

Na samom kraju regularnog toga susreta igrač Besiktasa igrao je rukom u kaznenom prostoru, Karaoglan je uz asistenciju VAR-a pokazao na bijelu tačku. Dušan Tadić je šutirao u istu stranu kao i kod prvog gola, no Gunok je ovoga puta odbranio.

Tačku na utakmicu stavio je Poljak Sebastian Szymanski golom u 96. minuti susreta.

Feneru je ovo 13. pobeda u 15 kola, Bešiktaš je pretrpeo peti poraz i zaostaje 14 bodova za gradskim rivalom.

TURSKA 1– XV. KOLO

Petak

Galatasaraj- Adana Demir 3: 1 (2: 1)

/Boj 22, Akturkoglu 29, Ikardi 90+ 5 pen- Nijang 45+ 4pen/

Subota

Antalija– Karagumruk 2: 1 (2: 1)

/Sari 7, Buksa 13 – Jalčin 42/

Samsun- Kasimpaša 4: 2 (2: 0)

/Marijus 11, 22, Kilindž 60, Enčam 75– Ozčan 90+ 1, Da Kosta 90+ 5/

Čitaj još:   TURSKA SUTRA BIRA:Izbori koji potvrđuju Erdoganovu politiku na vlasti...

Bešikta – Fenerbahče 1: 3 (1: 1)

/Okslejd Čembrlejn 24pen – Džeko 10, Tadić 63pen, Šimanski 90+ 6/

BONUS VIDEO: Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe | Dzeko, Tadic, Szymanski

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more