IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDU DVA DANA SNIJEGA, PA NOVI PREOKRET: Period kiše i snijega je vrijeme koje nas očekuje do četvrtka… (foto)

Jutros oblačno. U kotlinama pada ledena kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 10. 12. 2023… 10: 09… IDU DVA DANA SNIJEGA, PA NOVI PREOKRET: Period kiše i snijega je vrijeme koje nas očekuje do četvrtka… (foto)

Jutros je u REGIONU Juga Evrope oblačno. U nizinama pada kiša, ledena kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Jutros je najhladnije na Sokocu gdje je izmjereno minus osam stepeni Celzijusa. Na Bjelašnici su minus četiri stepena, u Srebrenici minus tri, Tuzli i Zenici minus dva, Bugojnu minus jedan, Banjaluci, Doboju, Ivan Sedlu i Prijedoru nula, Bijeljini i Sarajevu jedan, Širokom Brijegu dva, Livnu tri, Bihaću, Mostaru i Trebinju četiri i Neumu devet stepeni.

“Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će padati kiša, ledena kiša ili susnježica koji mogu prelaziti u snijeg. U višim područjima će padati samo snijeg. Padavine se premještaju sa zapada prema istoku zemlje. Sredinom dana padavine prvo prestaju na području Krajine, a u večernjim satima na istoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu do 11 stepeni”, saopćeno je iz FHMZBiH.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti. Slaba kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i deset stepeni.

Čitaj još:   JAKOV Milatović: Odluka DRITANA Abazovića da ide u Njujork unosi zabunu, ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore... (foto)

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša dio prijepodneva. Na planinama može padati slab snijeg. Nova slaba kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padavina je u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14 stepeni.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine su u jutarnjim satima. Na planinama može padati i slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje od devet do 13 stepeno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i deset, na jugu do 15 stepeni.

Čitaj još:   Državljani Srbije mogu da idu u ovih 17 zemalja bez obaveznog PCR testa ili karantina... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more