IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOD NAS DECEMBAR IMA JOŠ IZNENAĐENJA: Oblačno s kišom, evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih 15 dana… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva lokalno slaba kiša, a tokom noći vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka 7 do 12 C… 

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 12. 12. 2023… 09: 09… KOD NAS DECEMBAR IMA JOŠ IZNENAĐENJA: Oblačno s kišom, evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih 15 dana… (foto)

Vrijeme slane ili slabe kiše biće u utorak i prijepodne u srijedu, a u planinskim područjima snijeg je moguć svakog dana. Izraženije padavine očekuju se u srijedu poslijepodne i u četvrtak. Vjetar slab, uglavnom južnog i jugozapadnog smijera usloviće i blagi rast temperature zraka koja će biti nešto viša od prosjeka za ovo doba godine. Jutarnji mrazevi izvjesni su samo u planinskim područjima.

Minimalne temperature zraka varirat će od 2°C do 7°C u Bosni, na području Hercegovine od 5°C do 9°C. Najviše dnevne između 6°C i 12°C u Bosni, do 15°C na jugu zemlje.

Pretežno oblačno i stabilno vrijeme preovladavaće početkom sljedeće sedmice (18.decembra). Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima od četvrtka (21. decembra) moguće se nove padavine.

U Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne kiša, a u centralnim područjima zemlje susnježica i snijeg.
Jutarnje temperature kretat će se između – 6°C i -1°C u Bosni do 3°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između – 2°C i 4°C, u Hercegovini do 8°C.

Čitaj još:   BANJA LUKA: Drogirani navijači napali građane i policajce, 11 uhapšenih...

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Tmurno vrijeme, povećana naoblaka, povremene padavine i jačanje juga kod većine populacije uzrokovat će lošije raspoloženje i reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje i dekoncentracije. Mada će temperature biti više u odnosu na protekle dane, osjet hladnoće bi se mogao pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni.

Narednih dana oblačno sa kišom i snijegom. U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša širom zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Tokom noći u Bosni vjetar mijenja smjer na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna 10 do 16 stepeni.

utorak, 12.12.2023. godine
Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Tmurno vrijeme, povećana naoblaka, povremene padavine i jačanje juga kod većine populacije uzrokovaće lošije raspoloženje i reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje i dekoncentracije. Mada će temperature biti više u odnosu na protekle dane, osjet hladnoće bi se mogao pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku.

Čitaj još:   "EU UZBUNJIVANJA"- SRBIMA U GRČKOJ STIŽU SMS UPOZORENJA: Ovako izgledaju poruke koje dobijaju... (foto, video)

U srijedu oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka u Bosni od 4 do 10, a u Hercegovini do 10 do 15 stepeni.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more