IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANIKA na sjeveru CRNE GORE: Od pet ljekara, TRI pred odlaskom u penziju u… (foto)

Pacijenti u Rožajama žale se da nema dovoljno ljekara i dugo čeka na red u Domu zdravlja.

Osim toga, od pet izabranih ljekara, tri su pred penzijom. Rožajka Munevera utović kazala je za TVCG da je njena porodica imala mnogo izazova tokom liječenja nedavno preminulog člana porodice.

“Potrebe naših građana prevazilaze kapacitete rožajskog Doma zdravlja. Moj otac je tokom vikenda bio u velikoj potrebi za zdravstvenom pomoći, ali to nismo mogli da ostvarimo iz razloga što samo jedan ljekar subotom i nedjeljom ordinira u Domu zdravlja”, kazala je ona. Sutović tvrdi da svaki put kad bi pošla da ljekara zamoli da obiđe njenog oca, ispred ordinacije je bilo po najmanje dvadesetak ljudi.

“To su uglavnom ljudi slabijeg zdravstvenog stanja, starije dobi. Ni ja sama ne mogu da zamjerim ljekaru što ne može da napusti ordinaciju i da izađe u susret mom ocu”, kazala je Sutović. No, iz uprave Doma zdravlja poručuju da stanje nije alarmantno i da pronalaze rješenja za probleme uzrokovane deficitom medicinskog kadra. Kako je kazala doktorka Sanja Beloica, tačno je da jee na opštoj službi jedno vrijeme bilo manje ljekara.

Čitaj još:   KORONA U REGIONU: Nagli skok broja novozaraženih u Srbiji... (foto i video)

“Radila su samo četiri izabrana ljekara za odrasle, što je u jednom momentu pravilo gužvu, ali se sve završavalo. Prije nedjelju dana sa bolovanja nam se vratio još jedan doktor, tako da mi trenutno u opštoj službi imamo pet izabranih doktora za odrasle”, kazala je Beloica. Sa druge strane, Sutović se pita kako to da Rožaje, koje je iznedrilo toliko ljekara, ostalo na četiri ljekara, od kojih su trojica pred penzijom.

“Istina je da nam trenutno pred penzijom od tih izabranih ljekara, od tih pet ljekara, troje su nam pred penzijom”, kazala je Beloica. Doktorka Beloica ističe da je državi decenijama nedostajala strategija za sprječavanje odlaska ljekara. Ipak, sada se nada da će zdravstvene ustanove na sjeveru jačati kapacitete.

Ohrabruju podaci da je u toku protekle godine u rožajski Dom zdravlja, uglavnom preko resornog ministarstva, uloženo preko 130.000 eura za kupovinu najsavremenijih medicinskih aparata. Uskoro će početi i radovi na modernizaciji ulaznog dijela objekta.

Čitaj još:   DA LI JE GRAD BERANE U CRNOJ GORI? Rasvjete u bojama trobojke!!!

izvor: kolektiv.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more