IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Marković: Politički razlaz JAKOVA Milatovića i MILOJKA Spajića pitanje vremena… (foto)

Politički razlaz dvije struje u Pokretu Evropa sad (PES), koje predvode premijer Milojko Spajić i predsjednik države Jakov Milatović, pitanje je vremena, smatra generalni direktor Radio Televizije Nikšić i dugogodišnji novinar Nikola Marković.

On je rekao da je očigledno da Spajić i Milatović, iako obojica govore da su pristalice Evropske unije i da su čvrsto na sadašnjem međunarodnom pravcu i kursu Crne Gore, vode dvije politike.

“Kroz više primjera se vidi da nešto ne funkcioniše kako treba u PES-u. Mislim da je pitanje njihovog političkog razlaza samo pitanje vremena”, rekao je Marković u intervjuu agenciji MINA.

On je kazao da ostaje da se vidi da li će biti formirana dva posebna politička subjekta.

“Ili će Milatović, koji je, koliko vidim i koliko znam, u manjini u PES-u, napraviti neku svoju frakciju. Modalitet koji nastane manje je bitan”, dodao je Marković.

Važno je, kako je naveo, da se raščiste odnosi među ljudima koji predstavljaju dvije politike, a koji obavljaju tako važne državne funkcije.

Marković smatra da bi, nakon razlaza, mogao postojati dogovor između dvije strane.

“Kad se oni i formalno, na ovaj ili onaj način, razdvoje, vjerujem da mogu početi novi dogovori između njih, jer će tada već predstavljati i formalno, ako ne dva politička subjekta, ono dvije politike”, ocijenio je Marković.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 9. decembar 2018. godine

Prema njegovim riječima, dvije strane u PES-u se deklarativno zalažu za iste stvari.

“Mislim da je Milatovićeva politika više usmjerena na region, na poboljšanje i intenziviranje odnosa konkretno sa Srbijom i to će, negdje, determinisati njihove razlike”, kazao je Marković.

On smatra da će te razlike determinisati i ambicije i Milatovića i Spajića ko će biti lider trenutno najjače stranke u parlamentu.

„Borba se vodi i oko toga, iako još nije potpuno javna”, dodao je Marković.

On je podsjetio na riječi Milatovića da nema konsultacija oko vanjske politike, kao i da je bilo izjava za javnost koje nijesu prirodne, s obzirom na to da je jedan predsjednik, a drugi zamjenik predsjednika iste partije.

“Dobro je za nas, kao društvo, da sve razlike i mimoiložanja budu javni, ali to nije uobičajena praksa za partije. To nam govori da odnosi nijesu dobri i da stvari ne funkcionišu”, kazao je Marković.

Komentarišući rezultate nove Vlade, Marković je rekao da je za ozbiljnu analizu potrebno sačekati prvih 100 dana.

“Ako sumiramo početne rezultate, a rekao bih da više možemo da govorimo o utisku, jer za neke ozbiljnije rezultate ipak treba bar 100 dana da prođe, mislim da se osjeća umjereni optimizam i pozitivan impuls koji je dala 44. Vlada”, kazao je Marković.

Čitaj još:   Vic Dana Našli se Mujo i Haso za Valentinovo...

On je ukazao na uspješan početak popisa i dogovor koji je napravljen sa opozicijom, ali i na to da su pred Vladom ogromni izazovi zbog više stvari.

izvor: analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more