IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD- Incidenti ispred RIK- a, građani jajima gađaju zgradu: MIROSLAV Aleksić kaže da će ostati unutra s kolegama, dok se ne ispune njihovi uslovi… (foto, video)

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ koja osporava rezultate beogradskih izbora organizovala je protest i traže njihovo poništenje. Miroslav Aleksić i Marinka Tepić počinju štrajk glađu do poništenja beogradskih izbora, najavila je Tepić večeras ispred zgrade RIK- a…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 18. 12. 2023… 18: 09… BEOGRAD- Incidenti ispred RIK- a, građani jajima gađaju zgradu: MIROSLAV Aleksić kaže da će ostati unutra s kolegama dok se ne ispune njihovi uslovi… (foto, video)

Lideri vodeće opozicione koalicije nameravaju da se upute ka zgradi RIK-a i da traže ponavljanje izbora u Beogradu zbog, kako kažu, brojnih neregularnosti.

UŽIVO Incidenti ispred RIK-a, građani gađaju jajima zgradu: Aleksić kaže da će ostati unutra s kolegama dok se ne ispune njihovi uslovi (VIDEO, FOTO) 1

Tražimo od RIK- a i Gradske izborne komisije da se ponište izbori u Beogradu, zbog karđi i neregularnosti rezultata, zbog prekrajanja izborne volje građana Beograda.

Odnećemo sve dokaze i materijale koje smo sakupili tokom jučerašnjeg dana koji ne dvosmisleno ukazuju na to da je u Beogradu rezultat koji je ostvarila Srpska napredna stranka ostvaen zahvaljujući ljudima koji su dovezeni da glasaju u Beogradu i ako tu ne žive.

Imamo situaciju da je ministar BiH došao da glasa, što je ne viđena stavar i nema govora ni o kakvoj regularnosti. Prema tome ovi izbori se moraju poništiti, rekao je Miroslav Aleksić jedan od nosilaca liste „Srbija bez nasilja“ za Danas.

BONUS VIDEO: Protesti ispred RIK-a u Beogradu: Optužbe za izbornu krađu

On je najavio da će sa kolegama poslanicima ući u zgradu RIK-a i da neće izaći dok se ne ispune njihovi uslovi.

Čitaj još:   IMA LI TU NEKE TAJNE VEZE: DRITAN Abazović i JAKOV Milatović zajedno protiv MILOJKA Spajića... (foto, video)

Okupljeni građani krenuli su ka RIK-u uz povike lopovi, lopovi.

Uzavrela atmosfera ispred RIK-a. Građani uzvikuju „Vučiću, lopove, pokrao si izbore. Lopovi, lopovi.“

UŽIVO Incidenti ispred RIK-a, građani gađaju jajima zgradu: Aleksić kaže da će ostati unutra s kolegama dok se ne ispune njihovi uslovi (VIDEO, FOTO) 7
Foto: Katarina Živanovic

Lideri opozicije Srđan Milivojević, Aleksandar Jovanović Ćuta, Vladimir Obradović, Pavle Grbović, Borko Stefanović ušli su u zgradu RIK-a.

UŽIVO Incidenti ispred RIK-a, građani gađaju jajima zgradu: Aleksić kaže da će ostati unutra s kolegama dok se ne ispune njihovi uslovi (VIDEO, FOTO) 8
Foto: Katarina Živanovic

Kako izveštava naša reporterka, situacija se smirila jer su okupljeni građani uspeli da udalje provokatore.

Lider SSP-a Dragan Đilas potvrdio je, vidno uznemiren i sa suzama u očima, da će Marinika Tepić i Miroslav Aleksić započeti štrajk glađu do ispunjenja zahteva. Đilas nije mogao da uđe u zgradu RIK-a jer nije poslanik.

Đilas je rekao ispred zgrade RIK-a da je bes naroda ogroman i da je juče celog dana bilo jasno da je izborna krađa organizovana, te da je veliki broj građana iz susednih država glasao na beogradskim izborima.

Nekoliko hiljada građana je ispred RIK-a i u okolnim ulicama, čekajući ishod razgovora lidera koalicije Srbija protiv nasilja i članova Republičke izborne komisije.

BONUS VIDEO: Srbija Protiv Nasilja – Obraćanje povodom krađe glasova

Pojedini građani jajima gađaju zgradu u kojoj se nalazi RIK, ali su od organizatora zamoljeni da to ne čine. Uzvikuju „Ne damo pobedu“.

Građani su upali svoje telefone i obasjali ulicu Kralja Milana, koja je zatvorena za saobraćaj.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: Zakon sam po sebi je neustavan, MILO Đukanović je dužan da štiti Ustav, koji je zgažen od strane DF- a i njegovih satelita...

Saobraćaj je obustavljen od raskrsnice kod Londona, a okupljeni su ispunili prostor parka između zgrade gradske skupštine i predsedništva Srbije.

Pun je i obližnji park a okupljeni duvanjem u pištaljke izražavaju nezadovoljstvo dešavanjima u izbornom danu.

BONUS VIDEO: Uživo: Opozicija i narod ne priznaju Vučićevu krađu na izborima

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more