IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEKA VAS SNIJEG NE IZNENADI: Danas pretežno oblačno, kiša i susnježica krajem sedmice, vrijeme u narednih nekoliko dana je… (foto)

Po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Tokom noći u nižim područjima je moguća slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 14 StEPENI C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, stijeda, 20. 12. 2023… 10: 09… NEKA VAS SNIJEG NE IZNENADI: Danas pretežno oblačno, kiša i susnježica krajem sedmice, vrijeme u narednih nekoliko dana je… (foto)

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavati sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla.

Vjetar slab promjenjivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 14 °C. U područjima sa dugotrajnom maglom temperatura između 0 i 4 °C.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -8; Drvar -6; Bugojno -5; Sanski Most, Sarajevo -4; Banja Luka, Bijeljina, Livno, Prijedor, Zenica -3; Doboj, Široki Brijeg -2; Tuzla -1; Stolac 0; Bihać, Bjelašnica, Ivan-sedlo 1; Mostar 4; Trebinje 5; Gradačac 7; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U Sarajevu veći dio dana magla. Dnevna temperatura oko 2 °C

srijeda 20.12.2023. godine
Uz povoljnije biometeorološke prilike i stabilizaciju vremena, većina populacije će se osjećati bolje. Prohladno jutro i potom duži sunčani intervali, povoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti…

Čitaj još:   Jutros minusi, danas stiže kiša: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do petka... (foto)

U centralnoj i istočnoj Bosni, mjestimično zadržavanje magle tokom prijepodneva, uzrokovaće manje probleme osjetljivim osobama. Sa odmicanjem dana posvuda će biti ugodnije. Kasni noćni sati mogli bi proteći uz vrlo slabe padavine, što će neznatno remetiti opštu sliku.

U čevrtak pretežno oblačno vrijeme, uz prolazno razvedravanje poslijepodne. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša u nižim i snijeg u višim područjima Bosne. Vjetar slab promjenjivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni C…

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme, očekuje se u petak. Poslijepodne i tokom noći lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini, na jugozapadu i krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, a najviša dnevna od 6 do 12, u južnim i sjevernim područjima zemlje do 14 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme, u nižim područjima sa slabom kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka od – 2 do 3, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni, podaci su Federalnog meteorološkog zavoda BiH.

Čitaj još:   DADO Polumenta, se razveo od prelijepe učiteljica Selme Mekić, napravio skandala koji je tresao REGION... (foto)

izvir iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more