Crna Hronika

DJEČAK IZ CRNE GORE TEŽE POVRIJEĐEN u kanjonu Ibra, transportovan za BEOGRAD: Doživio prijelom kostiju lobanje i lica, DUGO BIO U LEDENOJ VODI! (foto)

Trudnica iz Tivta je poginula, dok su njeni suprug i četvorogodišnji sin povrijeđeni, u užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 19.30 časova u blizini sela Batrage kod Tutina.

Kako prenosi Kurir dječak je u teškom stanju i on je transportovan za Beograd, dok je otac stabilno i o njemu vode računa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Podsjetimo, porodica iz Crne Gore bila je u automobilu koji je sletio s puta u kanjon rijeke Ibar, dubok čak 150 metara.

Otac i mališan su posle nesreće prevezeni u bolnicu u Novom Pazaru i kako za Kurir kaže dr Ševćet Hajrović, načelnik hirurških grana u Opštoj bolnici Novi Pazar, dijete je kod njih dovezeno bez svjesti.

– Povrijeđeno je dijete starosti četiri godine koje je zadobilo tešku povredu glave. Polomljene su kosti lobanje i lica. Bio je u stanju hipotermije, jer mu je tijelo dugo bilo u ledenoj rijeci. Ima povrede mozga, urađen je CT glave, a zbog teškog stanja on je transportovan u Beograd na Neurohiruško odjeljenje – kaže dr Hajrović i dodaje da je otac mališana u stabilnom stanju.

– On ima prelom rebara od prvog do sedmog, izliv krvi u pluća, dreniran je i briga o njemu se vodi u Opštoj bolnici Novi Pazar – dodao je naš sagovornik.

Spasioci na terenu

– Na teren su odmah izašle spasilačke ekipe – vatrogasci, Hitna pomoć, policija, a okupio se i veliki broj građana. Trebalo je vremena da se povrijeđeni izvuku iz provalije na bezbjedno. Inače, automobil se usljed pada i prevrnuo na krov, pa je akcija spasavanja bila jako komplikovana – kaže naš sagovornik i dodaje:

– Nažalost, trudnoj ženi nije bilo spasa, ona je podlegla povredama. Spasoci su uspjeli da izvuku dečaka i njegovog oca, koje je odmah preuzela Hitna služba i oni su bili u stabilnom stanju, bez težih povreda.

Prema riječima naših sagovornika, teren na kom je došlo do slijetanja s kolovoza je nepristupačan, a u vrijeme nesreće bio je mrak i padala je neka susnježica.

– Bila je to trka s vremenom, morali smo brzo da se organizujemo i da djelamo. Hladno je bilo, dolje je rijeka… Znali smo da je dijete tu i trudnica, jednostavno nije bilo vremena da čekamo.

Svi iz spasilačkog tima su dali sve od sebe, vatrogasci su se spustili u ambis, lampama su osvjetljavali šiblje i probijali se, građani su opet sa svoje strane pomogli koliko su mogli. Slika koja će svima ostati urezana u sjećanje, jeste ona na kojoj vatrogasac u naručju iznosi uplakanog dječaka iz provalije – kaže izvor Kurira i dodaje da su se svi slomili kada su shvatili da trudna majka dječaka ne daje znake života.

Tročlana porodica sletjela u kanjon Ibra dubok 100 metara, dijete i otac spaseni.

Prema riječima našeg izvora, još se ne zna šta je uzrok nesreće, a drugih učesnika u udesa nije bilo. Činjenica je da je padao snijeg, da je kolovoz bio mokar i klizav.

– Da li je to doprinelo da vozač izgubi kontrolu i surva se ili je nešto sasvim drugo u pitanju utvrdiće istraga – kaže izvor upoznat sa slučajem.

izvor: pink.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

admin

Recent Posts

O srpskom vrhovnom bogu u politici… (foto)

Ali nije čovekoljubiv otac srpskog roda Aleksandar, već jarosan i osvetoljubiv. On nema smirenja i…

39 minuta ago

IVAN Vujović: Negiranjem genocida brani se politika koja je do njega dovela… (foto)

Crna Gora je ipak na kraju uz civilizovan svijet, poručio je predsjednik SDP Ivan Vujović,…

49 minuta ago

DPS najavio krivičnu prijavu: Hoće li tužilaštvo i ovoga puta, da zažmuri na vrijeđanje Crne Gore? (foto, video)

Ministarstvo prosvjete osudilo istup direktora OŠ „Bajo Pivljanin“ Milutina Mirjačića kojim je na protestu 22.…

51 minuta ago

AMMAR Borančić o Rezoluciji UN- a: Crna Gora uspjela da odoli pritiscima, rezultati glasanja mogli biti bolji… (foto)

Komentarišući usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija potpredsjednik Liberalne partije Ammar  Borančić…

55 minuta ago

Pravoslavna bratstva, uz podršku Crkve Srbije u najavi: Sprem'te se, sprem'te, ide Miholjski zbor, Stupovi… (foto)

Pravoslavna bratstva, uz podršku Crkve Srbije, spremni na borbu i protiv nove crnogorske vlasti Nakon…

1 sat ago

ŠTA Aleksandar VUČIĆ i Mile DODIK pokušavaju SLAGATI: Genocid u Srebrenici su potvrdili i međunarodni i domaći sudovi… (foto, video)

Za najveći zločin počinjen na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata pred Sudom u Haagu…

2 sata ago

This website uses cookies.