Crna Hronika

DRŽAVNI TUŽILAC SDT Crne Gore: Uhapšene četiri osobe, policajac i još tri lica, osumnjičeni za šverc 2,5 tone kokaina… (foto)

Državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić saopštio je da će krivična prijava biti podnijeta protiv još dvije osobe…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 25. 12. 2023… 11: 59… DRŽAVNI TUŽILAC SDT Crne Gore: Uhapšene četiri osobe, policajac i još tri lica, osumnjičeni za šverc 2,5 tone kokaina… (foto)

Zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju više od 2,5 tone kokaina i 59 kilograma metamfetamina jutros su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeni policajac Zoran Kovačević i crnogorski državljani Nenad Novović, Nedeljko Brkan i M.B.

Lisice na ruke stavili su im pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja – zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

To je Vijestima saopštio državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić, koji je objasnio da će krivična prijava biti podnijeta protiv još dvije osobe, od kojih se za jednom traga, a druga je na izdržavanju kazne zatvora zbog drugog krivičnog djela.

Prema informacijama Vijesti, Kovačević je uhapšen jutros u stanici granične policije u Baru.

“Iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske Unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona- EUROPOL, proizilazi da su lica lišena slobode, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine…

ISTI su postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja opojnih droga, pa su, u više navrata, djelujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kg kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije”, objasnio je tužilac Radonjić.

On je istakao da je u toku pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija:

“Radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih djela, dok će lišeni slobode, u zakonskom roku, biti sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih”.

izvor Vijesti,me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 17. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan premoren,…

9 sati ago

DEBAKL MILOJKA Spajića i njegove Vlade: Uuzalud se brukali i pokušavali da se opravdaju pred “srpskim svetom” i njegovim aparatčicima u Crnoj Gori… (foto, video)

Objavljen tekst Rezolucije o Srebenici, nijesu uvršteni amandmani Crne Gore... U Rezoluciji, međutim, nema amandmana koje…

10 sati ago

Najveći problem parlamentarne demokratije u Bijelom Polju su PETAR Smolović i ERNADA Suljević… (foto)

Jučerašnjim saopštenjem DPS- a i satelita, lokalna vlast u Bijelom Polju nije pokazala ništa drugo…

10 sati ago

DPS: Ko je upalio mrak u Zeti? (foto)

Opština Zeta ne slavi 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore jer vlast u Zeti duboko…

10 sati ago

ŠOK SNIMAK SA ISPITIVANJA ATENTATORA NA ROBERTA FICAŠOK: Otkrio policajcima, zašto je pucao, na slovačkog premijera… (foto, video)

Objavljena je snimka atentatora na slovačkog premijera Roberta Fica u kojem je rekao zašto je…

11 sati ago

MINISTRICA OBRAZOVANJA U KANTONU SARAJEVO PONIŽAVA UMJETNIKA, MAESTRA MEHMEDA BAJRAKTAREVIĆA… (foto)

Iako maestro MB ima 67 godina života i 42 godine staža Ministarstvo obrazovanja neće da…

12 sati ago

This website uses cookies.