IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Budžet politička prevara, je li ovo spisak ljepih želja; Nema “paf- paf”, nego gdje je Evropa sad 2… (foto, video)

Poslanik DPS-a Danijel Živković kazao je da prijedlog zakona o budžetu ima politički karakter.

“PES je u susret izborima obećavao građanima da će radiit manje, zarađivati više, živjeti bolje, da će biti bolji životni standard. Na osnovu ovoga plana budžeta od toga nema ništa. Jedna klasična vrsta političke prevare. Građani će tek skupo platiti zablude i ceh neodgovornih i neozbiljnih političkih elita koje u ovom trenutku vode Crne Gore”, kazao je Živković.

Pita zašto u prijedlogu zakona nema povećanja prosječne zarade na 1000 eura, minimalne plate na 700 eura.

“To je bilo obećanje na prethodnim izborima. Šta se dešava sa tim obećanjima, neko to mora da obrazloži. Zašto su građani prevareni”, pita Živković.

Ako je stanje u javnim finansijama “nikad bolje”, Živković ne vidi u čemu je problem da se povećaju plate i penzije.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Ako se formira ovakva vlada to će dokosuriti Crnu Goru i staviti pečat na njen nestanak... (foto)

“Očigledno je da nijeste u stanju da sprovedete ono što su verifikovane odluke prethodne vlasti”, kazao je Živković, aludirajući na povećanje plata prosvjetarima.

Jasno je, dodaje, da novca u budžetu nema.

“Je li ovo spisak ljepih želja, je li ovo bacanje prašine u oči građanima? Kako namjeravate da povećavate plate i penzije kada sada nemate novca da povećate plate prosvjetarima?”, pita Živković.

Kako je dodao, predviđena je mogućnost da Vlada može da se zaduži preko 2,2 milijarde eura.

“Samo neka mi neko objasni kako mi mislimo da zarađujemo novac?”, pita Živković.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more