Zanimljivosti

JANUAR NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas umjereno oblačno i sunčano, vrijeme za Novu godinu i šta nas čekuje u narednih 15 dana… (foto)

Danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29. 12. 2023… 08: 40… JANUAR NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas umjereno oblačno i sunčano, vrijeme za Novu godinu i šta nas čekuje u narednih 15 dana… (foto)

Prostrano polje visokog zračnog pritiska i zračna masa sa juga usloviće sunčano i stabilno vrijeme u Regionu Jugoistpka Evrope…

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku Bosne jutro sunčano s maglom po kotlinama i umjeren porast oblačnosti tokom dana, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Sokolac -5 stupnjeva, Tuzla -1, Bjelašnica i Doboj 0, Bugojno, Sarajevo i Zenica 1, Banja Luka i Sanski Most 2, Prijedor 3, Ivan Sedlo 4, Drvar i Livno 5, Široki Brijeg i Trebinje 6, Gradačac, Mostar i Stolac 7, Neum 11, Bihać 13 stepeni.

U Sarajevu je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Dan donosi postepeni porast oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 11 stepeni.

Zbog magle je za pojedina područja upaljen žuti meteoalarm, i to za područje Foče, Prijedora, Sarajeva i Višegrada.

Bez padavina sve do kraja decembra uz natprosječno visoke temperature zraka. Od petak više oblaka i uz frontalni sistem sa sjeverozapada moguće su kratkotrajne padavine početkom januara. Česte magle duž riječnih tokova te pojava temperaturne inverzije u kotlinskim predjelima Bosne biće glavna odlika vremena narednih dana. Od 01. do 12. januara očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama.

U subotu umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije očekuje se na jugu. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

U nedjelju prije podne postupno naoblačenje. Kiša se prvo očekuje u zapadnim i sjeverozpadnim dijelovima, a krajem dana i tokom večeri, sa nedjelje na ponedjeljak, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

Do 05. januara vrijednosti temperatura zraka biće iznad prosječnih za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od 2 do 6 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 17 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 06. januara do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -3 do 1, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 8 u Hercegovini do 12 °C. 

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

U Turskoj se danas obilježava 19. maj, Dan omladine i sporta… (foto, video)

Sjećanje na, 19. maja 1919. godine kada je Mustafa Kemal paša Ataturk započeo borbu za…

39 minuta ago

OBLACI DANAS VUKU KIŠU SVE DO PROZORA: Pljuskovi praćeni grmljavinom, na snazi upozorenja, svakako neka su vam kišobrani u… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije…

2 sata ago

VIC DANA: Đuro upitao svoju voljenu Natu, čoče kakav sam u krevetu, onda– ide pravi urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! BUDVA: Regija, Zanimljivosti, nedelja, 19, 05. 2024… 01:…

9 sati ago

DPS Nikšić: MARKO Šubara Kovačević, ni sebe ne može da ubijedi, u to da lokalna vlast u Nikšiću radi, kamoli građane… (foto, video)

.Da ne prepoznasmo lik, po odgovorima ne bismo znali da je to Marko Kovačević, predsjednik…

11 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Rezolucija Aleksandra VUČIĆA za zaustavljanje Crne Gore na evropskom putu… (foto)

Vjerujemo da je ovaj scenario i osmišljen da bi se izvjesno onemogućio evropski konsenzus oko…

12 sati ago

Dnevni horoskop za 20. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovnu se…

12 sati ago

This website uses cookies.