IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JANUAR NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas umjereno oblačno i sunčano, vrijeme za Novu godinu i šta nas čekuje u narednih 15 dana… (foto)

Danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29. 12. 2023… 08: 40… JANUAR NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas umjereno oblačno i sunčano, vrijeme za Novu godinu i šta nas čekuje u narednih 15 dana… (foto)

Prostrano polje visokog zračnog pritiska i zračna masa sa juga usloviće sunčano i stabilno vrijeme u Regionu Jugoistpka Evrope…

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku Bosne jutro sunčano s maglom po kotlinama i umjeren porast oblačnosti tokom dana, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Sokolac -5 stupnjeva, Tuzla -1, Bjelašnica i Doboj 0, Bugojno, Sarajevo i Zenica 1, Banja Luka i Sanski Most 2, Prijedor 3, Ivan Sedlo 4, Drvar i Livno 5, Široki Brijeg i Trebinje 6, Gradačac, Mostar i Stolac 7, Neum 11, Bihać 13 stepeni.

U Sarajevu je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Dan donosi postepeni porast oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 11 stepeni.

Zbog magle je za pojedina područja upaljen žuti meteoalarm, i to za područje Foče, Prijedora, Sarajeva i Višegrada.

Bez padavina sve do kraja decembra uz natprosječno visoke temperature zraka. Od petak više oblaka i uz frontalni sistem sa sjeverozapada moguće su kratkotrajne padavine početkom januara. Česte magle duž riječnih tokova te pojava temperaturne inverzije u kotlinskim predjelima Bosne biće glavna odlika vremena narednih dana. Od 01. do 12. januara očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević odgovorio VESNI Bratić: BESRAMNA JE SVAKA VAŠA POJAVA U JAVNOSTI...

U subotu umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije očekuje se na jugu. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

U nedjelju prije podne postupno naoblačenje. Kiša se prvo očekuje u zapadnim i sjeverozpadnim dijelovima, a krajem dana i tokom večeri, sa nedjelje na ponedjeljak, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

Do 05. januara vrijednosti temperatura zraka biće iznad prosječnih za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od 2 do 6 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 17 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 06. januara do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -3 do 1, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 8 u Hercegovini do 12 °C. 

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 14. jul 2020. godine...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more