IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOŽIVITE DIO ATMOSFERE PRED SUSRET Super Kupa Turske: Navijači turskih klubova su prkosili vlastima Saudijske Arabije u RIJADU… (foto, video)

Odgađanje utakmice između Fenerbahčea i Galatasaraya glavna je tema u svijetu sporta. Fudbalski timovi istanbulskih ekipa nisu izašle na teren stadiona Al-Awwall u Rijadu, pa su i navijači napustili tribine…

RIYAD: Svijet, Sport, vijesti, subota, 30. 12. 2023… 06: 40… DOŽIVITE DIO ATMOSFERE PRED SUSRET Super Kupa Turske: Navijači turskih klubova su prkosili vlastima Saudijske Arabije u RIJADU… (foto, video)

Istanbulski velikani oredhodno veče su u Rijadu trebali igrati finale Superkupa Turske, ali su odbili izaći na teren jer domaćini u Saudijskoj Arabiji nisu dozvolili igračima dva tima da izađu u majicama sa likom Mustafe Kemala paše Ataturka.

Također, mediji u Turskoj pišu da igračima nije dozvoljen ni transparent sa kojim su željeli izaći na teren, a na kojem je pisalo: “Mir u kući, mir u svijetu”, te da je zabranjeno i intoniranje turske himne.

Čitaj još:   NESVAKIDAŠNJA POJAVA, ČUDAN PRIZOR NA NEBU: Nije tornado, a ni pijavica... (foto, video)

Čelnici dva giganta održali su krizni sastanak sa predsjednikom Fudbalskog saveza Turske i organizatorima, te je odlučeno da utakmica neće biti odigrana.

Sve dok je trajao krizni sastanak i čekala se konačna odluka zanimljivo je bilo i na tribinama.

Turski navijači, koji su bili optimisti i koji su čekali da se utakmica odigra, odlučili su prkositi vlastima Saudijske Arabije, te su zapjevati himnu Turske, što je na Twitteru objavila Adriana Müller, supruga Lincolna Henriquea, fudbalera Fenera.

Priča ide dalje tek je tada nakon što su organizator pojačali muziku kako bi “ugasili” himnu Turske, uslijedili su zvižduci ponosnih Turaka.
izvor Faktor.ba
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more