IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO KOD ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Konačno sižu snijeg i nagli pad temperature, već od… (foto)

Naredna tri dana pretežno oblačno i kišovito…

SARAJEVO: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03. 01. 2024… 07: 40… EVO KOD ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Konačno sižu snijeg i nagli pad temperature, već od… (foto)

Uz natprosječnu toplinu sve do 07. januara dominirat će kiša u većini prostora.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme i vjetrovito sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

Tokom prvih petnaest dana ove godine očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim i slabim padavinama. Uz natprosječnu toplinu sve do 07. januara dominiraće kiša u većini prostora.

Prodorom hladnije zračne mase, koja će usloviti i značajniju promjenu temperaturnog režima, zbog čega se i vrijednosti temperatura zraka očekuju u granicama uobičajenih za ovo doba godine. Kiša će prelaziti u slabu susnježicu i snijeg od 08. januara i zadržaće se do kraja prognoznog perioda.

Do 07. januara vrijednosti temperatura zraka biće iznad prosječnih za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama i visoravnima jugozapadne, centralne i istočne Bosne, te od 4 do 9 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 5 do 10 °C. Danju u Bosni većinom do 14 °C u Hercegovini do 17 °C.

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Narednih dana oblačno s kišom, temparatura do 18 stepeni C, vrijeme koje možemo očekivati u narednim danima je... (foto)

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 08. januara do 15.1.. Minimalne temperature zraka u Bosni od -5 do 0, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 5 u Hercegovini do 9 °C.

srijeda 03.01.2024. godine
Biometeorološke prilike su nepovoljne. U većem dijelu zemlje tmurno i nestabilno vrijeme, praćeno povećanom naoblakom i kišom. Usljed porasta sadržaja vlage, osjet hladnoće mogao bi se pojačati u jutarnjim i večernjim satima, stoga je preporučljivo biti oprezniji, naročito rizične grupe poput plućnih i srčanih bolesnika. Neophodno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju.

U četvrtak će biti umjereno ili pretežno oblačno, ali i dalje vjetrovito. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U BiH će u petak biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i krajem dana, sa kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Objavljena prognoza do kraja marta, očekuju nas promjenljivo vrijeme i temperaturne oscilacije... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more