IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEMPERATURE U NAGLOM PADU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas umjereno do pretežno oblačno ali i dalje vjetrovito…  Stiže hladni talas, snijeg, a potom jači jutarnji minusi

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 04. 01. 2024… 08: 40… TEMPERATURE U NAGLOM PADU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni C…

 Od 7. januara hladni talas donosi zimske temperature, snježne padavine većem dijelu zemlje, a nakon njih i nešto jače jutarnje minuse. Snijega neće biti puno, a ni zahlađenje nije speklakularno. Čist povratak u normalne okvire vremena za januar – naveli su iz BH Meteo.

Prethodno su objavili i prognozu do nedjelje. Tako nas sutra, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, očekuje lokalno kiša i pljuskovi s grmljavinom. Lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi uz mogućnost za pojavu sitnog leda, a javljali bi se od jutarnjih sati četvrtka sa najvećom šansom za njihovu pojavu u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne. Nestabilno u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura u četvrtak između 1 i 11 stepeni Celzijusevih, a dnevna između 10 i 16, lokalno do 18 stepeni.

Čitaj još:   Najbolji restoran na svijetu prestaje sa radom: Iza zatvaranja se krije mračna priča... (foto, video)

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Sokolac 3; Doboj 4; Ivan-sedlo 6; Livno 7; Sarajevo, Zenica 8; Bugojno, Drvar, Široki Brijeg, Srebrenica 9; Sanski Most, Stolac, Tuzla 10; Gradačac, Trebinje 11; Mostar, Prijedor 12; Banja Luka, Bihać 13; Neum 15.

Danas će našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na vrhovima planina slab snijeg. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u većini područjima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina poslijepodne. Dnevna temperatura oko 12 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno i dalje vjetrovito. Poslijepodne i krajem dana, sa kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno i dalje vjetrovito sa kišom. Više padavina se očekuje na jugu. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s kišom, koja će u Bosni postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu do 8 stepeni Cečzijusa…

Čitaj još:   POKUŠAO PRENIJETI CIGARETE I RAKIJU PREKO HRVATSKE GRANICE: Platio kaznu preko 13 hiljada EURA... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more