IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Počelo rušenje “Lamele C”- Više stanara u zgradi, poručuju da neće izaći, policija sve blokirala… (foto, video)

Ekipe državnog preduzeća Zaštita prostora Crne Gore, po nalogu nadležne inspekcije, počele su jutros rušenje Lamele C, stambene zgrade u naselju Zabjelo u Podgorici. Rano jutros veliki broj policijskih sluzbenika rano jutros blokirao je sve prilaze zgradi. U pitanju je jedna od tri zgrade u naselju Zabjelo, koje je gradila firma PS Gradnja.

Ispred zgrade su oko pet sati stigla i dva kamiona dok se policijski sluzbenici mogu vidjeti i na samom ulazu u zgradu.

Oko 5.30 časova iz preventivnih razloga, stiglo je i jedno vozilo hitne pomoći.

U zgradi se nalazi i jedan broj vlasnika stanova sa svojim advokatom i, kako su kazali, ne žele da napuste zgradu.

Advokatica stanara Sanja Radulović je rekla da ne postoji pravni osnov da se zgrada ruši i da im nije uručen nikakav nalog. Najavila je krivičnu prijavu za resorno ministarstvo, u ime stanara.

“Sljedeći korak je krivična prijava protiv lica koja su nezakonito ušla u privatnu svojinu trećih lica, odnosno vlasnika stanova jer se mora utvrditi odgovornost. Tužba protiv države je neminovna”, istakla je ona.

Ona je apelovala na Vladu da nađe rješenje kroz dijalog.

Radulović je rekla da ministar Janko Odović nema sluha za problem stanara i da je prekršen, tvrdi ona, ogroman broj zakona.

Čitaj još:   PROFESOR IZ PAKLA: Pitali MIKU da li se neka učenica zaljubila u njega, dao JEZIV odgovor "NOSE ME U SEBI"... (foto)

“Lica su ušla na privatni posjed bez dozvole i naloga. To se odrazilo i na druge stambene zgrade u blizini. Nemaju struju i vodu. Ovo se ruši bez pravnog osnova. Stanari će do daljnjeg ostati u stanu”, navodi Radulović.

Juče nije postignut dogovor između vlasnika stanova stambene zgrade Lamele C i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića. Predstavnici stanova saopštili su za Portal RTCG da im je ponuđena pravna pomoć kako bi dobili obeštećenja, ali da su je oni odbili jer bi trebalo da čekaju četiri godine do rješenja tog problema.

Ministarstvo urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine donijelo je 5. decembra 2023. rješenje, kojim je dozvoljeno prinudno izvršenje rješenja o rušenju, iz marta 2019. godine. Potom je investitor najavio da će sam srušiti objekat 20. decembra prošle godine, ali do toga nije došlo.

Građani su se tog dana okupili ispred zgrade kako bi spriječili rušenje zgrade. Predstavnik stanara Čedmir Radičević kazao je da je rušenje obustavljeno zbog toga što je iz Ministarstva stiglo obrazloženje da će se čekati odluka Upravnog suda, jer je u pitanju upravni spor.

Čitaj još:   NAŠ i VAŠ Dnevni horoskop za 26. januar 2020…

BONUS VIDEO: BOJE JUTRA- HOĆE LI STANARI USPJETI DA ODBRANE LAMELU C

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more