IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Advokat VESELIN Radulović o potezima ANDRIJE Mandića: Zastava Crne Gore je jedina koju može istaći u kabinetu Predsjednika Skupštine… (foto, video)

Advokat Veselin Radulović podvlači da, u privatnom životu ili u partijskim aktivnostima, Andrija Mandić može bilo koga dočekivati sa zastavom koju sam odabere, ali u Kabinetu predsjednika Skupštine jedina zastava sa kojim bi smio da dočekuje je državna zastava Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 15, 01. 2024… 22: 22… Advokat VESELIN Radulović o potezima ANDRIJE Mandića: Zastava Crne Gore je jedina koju može istaći u kabinetu Predsjednika Skupštine… (foto, video)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić “zaslužio” je pažnju javnosti zbog odnosa prema crnogorskoj zastavi koje u njegovom kabinetu ima pa nema, ali i zbog isticanja trobojke.

“Dakle, iako predsjednik Skupštine Mandić nije u obavezi da u Kabinetu istakne zastavu Crne Gore prilikom susreta, ako se odluči da nekoga dočeka sa zastavom, jedina zastava koju može istaći u Kabinetu je zastava Crne Gore u formi kako je definisana zakonom”, kazao je u izjavi za CdM advokat Veselin Radulović.

Mandić je danas mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija dočekao sa zastavom Crne Gore i trobojkom u Kabinetu.

CdM je nedavno objavio da Mandić prilikom prijema stranih zvaničnika, delegacija, predstavnika brojnih ambasada, inostranih kompanija u svom kabinetu iako bi trebalo, ne postavlja državnu zastavu Crne Gore.

Tokom nedavnog susreta Mandića sa predsjednikom Odbora direktora EPCG Milutinom Đukanovićem, predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem i njihovim kolegama iz Republike Srpske generalnim direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, državna zastava Crne Gore nije bila istaknuta.

Čitaj još:   PREKRETNICA: Iran upozorio- Izrael mora da zaustavi ‘ratne zločine’ prije nego što bude ‘prekasno... (foto, video)

“Očigledno je da Mandić u navedenim slučajevima nije postupao u skladu sa navedenim propisima. Da li on na taj način predstavlja Crnu Goru i da li izražava pripadnost Crnoj Gori, pitanje je ne samo za Mandića, već i prije za one koji su ga izabrali za predsjednika Skupštine Crne Gore”, podvlači Radulović.

Veselin Radulović (Foto: RTCG)
Veselin Radulović (Foto: RTCG)

Osim toga, dodaje advokat, u susretu sa mitropolitom Mandić je trobojku postavio na počasno mjesto u odnosu na državnu zastavu, odnosno na mjesto koje zakon definiše kao počasno u slučajevima kada se pored državne zastave ističe druga zastava.

“Jasno je da su ovi postupci Mandića dio političkog marketinga i folklora namijenjenog dijelu biračkog tijela na čiju podršku Mandić računa, ali nedopustivo je bilo kakvo ponižavanje ili potcenjivanje države i njenih simbola, posebno sa pozicije predsjednika Skupštine ili bilo koje druge državne funkcije”, ističe Radulović u izjavi za CdM.

Kako pojašnjava, shodno Zakonu o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, zastava Crne Gore je državni simbol i njome se predstavlja Crna Gora i izražava pripadnost Crnoj Gori.

“Takođe, osim objekata za koje je propisano da se zastava na njima stalno vije i slučajeva kada se zastava mora istaći, zakon propisuje da se zastava može isticati prilikom susreta, skupova, proslava i slično. Dalje, Pravilnikom Ministarstva kulture propisano je da se zastava može isticati u Kabinetu sa desne strane radnog mjesta lica čiji je kabinet”, poručio je advokat Radulović u izjavi za CdM. (Miraš Dušević)

Čitaj još:   PLJEVLJACI ušli u 2023. uz gustu maglu i ogromnu zagađenost vazduha- Prvog dana PLJEVLJA preselila se na RUDNICU... (foto)

BONUS VIDEO: 2017 06 07 BRISEL- Ceremonija podizanja crnogorske zastave u sjedištu NATO-a

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more