IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Američke obavještajne službe ZALEDILE NETANYAHUA: Daleko su od cilja “uništavanja Hamasa”, imaju municije da mjesecima napada Izrael… (foto, video)

Prema podacima američkih obavještajnih službi, Izrael je u napadima na Pojas Gaze koji traju od 7. oktobra ubio 20 do 30 posto boraca Hamasa, a to je nedovoljno za postizanje cilja – “uništavanje Hamasa”.

GAZA: Svijet, Zanimljivoti, vijesti, nedelja, 21, 01. 2024… 19: 22… Američke obavještajne službe ZALEDILE NETANYAHUA: Daleko su od cilja “uništavanja Hamasa”, imaju municije da mjesecima napada Izrael… (foto, video)

Naglašeno je da je 20 do 30 posto Hamasovih boraca ubijeno u Gazi, gdje je 25.000 Palestinaca ubijeno u napadima izraelskih snaga koji traju više od tri mjeseca, te da je ta stopa “daleko od cilja Izraela da uništi Hamas”

U vijestima lista “Wall Street Journal” objavljene su informacije dobivene od američkih obavještajnih izvora o izraelskim napadima na Gazu i moći Hamasa.

U vijestima se navodi da Hamas “ima dovoljno municije da mjesecima napada Izrael i izraelske snage” i da pokušava ponovo uspostaviti policijske snage u nekim dijelovima Pojasa Gaze.

Čitaj još:   UŽAS- Još jedna tragična nesreća na bh. drumovima: Sudar kamiona i automobila, poginule tri žene... (foto)

Naglašeno je da je 20 do 30 posto Hamasovih boraca ubijeno u Gazi, gdje je 25.000 Palestinaca ubijeno u napadima izraelskih snaga koji traju više od tri mjeseca, te da je ta stopa “daleko od cilja Izraela da uništi Hamas”.

Izvještava se da su izraelski zvaničnici “priznali da nisu mogli postići cilj uništenja Hamasa uprkos agresivnom zračnom i kopnenom napadu koji je izazvao smrt hiljada civila u Gazi”.

U vijestima se navodi da bi “rat mogao trajati mjesecima” i također je uključivala informaciju da je Hamasova sposobnost da preživi izazvala rasprave u Izraelu o “postizanju ciljeva rata”. (A.H./ WSJ)

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more